Uutiset

Tuurasiko matkustaja konduktööriä? – VR aikoo selvittää pääsiäisjunasotkun minuutti minuutilta

 

Ylen keskiviikkoaamuna julkaisemassa jutussa oli haastateltu VR:n viime yön junasotkuun joutuneita matkustajia ja näiden perheenjäseniä. Yhdeksänvuotiaan tyttären äidin haastatteluun sisältyy erikoinen kohta. Äidin mukaan konduktööri oli joutunut lähtemään kotiinsa lastensa luokse, ja yksi matkustaja oli perehdytetty kuuluttamaan, kun matka jatkuu.

Jutusta ei saa aivan tarkkaa käsitystä tapahtumien kulusta, mutta kerrottu on kaiketi tapahtunut Tampereella, kun matkustajat odottivat Helsingistä tulevaa junaa.

– Ihan jokaista yksityiskohtaa en vielä itsekään tiedä, ja mehän olemme kertoneet, että tapaus käydään läpi ihan minuutti minuutilta ja tapaus tapaukselta, sanoo

Mika Heijari

VR:n viestinnästä.

– Sen kuitenkin tiedän, että Tampereen asemalla konduktööri on ohjannut matkustajia tyhjään junaan, jossa on mukavampi odottaa kuin asemahallissa, jossa ei ole kauheasti penkkejä. Junanvaunuun on järjestetty syötävää ja juotavaa, hän jatkaa.

Heijari ei osaa sanoa, onko yksi matkustajista mahdollisesti opastettu kuuluttamaan tyhjässä junassa matkustajille, kun juna Helsingistä saapuu ja matkalaisten on aika siirtyä siihen.

Lähtökohta on, että liikenteessä olevassa junassa on aina oltava konduktööri, joka huolehtii asiakkaiden turvallisuudesta ja opastamisesta. Kiskobusseissa konduktöörin tehtävistä huolehtii kuljettaja.

– Olemme joskus harvoin joutuneet perumaan junavuoroja siksi, että niihin ei ole saatu konduktöörejä, Heijari kertoo.

Ylen uutinen aiheesta

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic