Uutiset

"Tuure Boelius on paras tubettaja!" – yllätysesiintyjä villitsi nelosluokkalaiset pääministerin isännöimissä lastenjuhlissa

Yli 500 neljäsluokkalaista lasta vietti itsenäisyyspäivää Suomen lastenjuhlissa. Monet odottivat innolla juhlien isännän, pääministeri Juha Sipilän kättelemistä.
Youtubesta tunnettu laulaja Tuure Boelius sai neljäsluokkalaisilta juhlavierailta raikuvat taputukset Helsingin Säätytalolla keskiviikkona.

Keskiviikkoiltapäivänä Helsingin Säätytalolla jännitystä olisi voinut leikata veitsellä. Niin paljon Suomen pääministerin Juha Sipilän kätteleminen kutkutti neljäsluokkalaisia.

Onneksi tervehtiminen sujui parhaimpiinsa pukeutuneilta koululaisilta mallikkaasti. Moni ehti vaihtaa jopa lyhyet kuulumiset pääministerin kanssa.

Esimerkiksi Kajaanista saapuneet Nea Pajari ja Siiri Koutala toivottivat Sipilälle hyvää itsenäisyyspäivää ja terveisiä sukulaisilta. Eri kouluissa opiskelevat kajaanilaiset ystävystyivät juhlien ansiosta.

– Saimme kaupunginjohtajalta puhelinnumerot ja aloimme soitella toisillemme, Pajari kertoo.

Kaksikolla oli myös pääministerille toive: että Suomi pysyisi turvallisena.

Sodankylästä asti tulleet Helli Alakorva ja Mihkal-Máhte Magga puolestaan odottivat iltaa avoimin mielin. Helsinkiin saapuneet Alakorva ja Magga pääsivät pääkaupunkiin ensimmäistä kertaa lentäen.

– Vähän jännitti, mutta matka sujui nopeasti, Magga totesi.

Lempitubettajia ja herkkujen maistelua

Vaikka monen vieraan yhtenä kohokohtana oli pääministerin tapaaminen, juhlien ikimuistoisin hetki taisi kuitenkin olla illan yllätysartistin Tuure Boeliuksen keikka.

– Teillä on koko elämä edessä, niin kuin mullakin, Boelius totesi ennen esitystään, josta ainakin kustavilaiset Saga Seppänen, Sofie Alanen ja Julia Lehtinen olivat mielissään.

Hetki ennen pääministerin kättelyn päättymistä ja Boeliuksen esiintymistä ystävykset olivat nimittäin toivoivat yllätysesiintyjäksi juuri Youtube-kanavastaan ja musiikkiurastaan tunnettua tähteä.

– Tuure Boelius on paras tubettaja! Sofie Alanen kehui.

Kolmikko kertoi pitävänsä myös tubettaja Bakpasta, joka tekee muun muassa maisteluvideoita inhokkiruuistaan.

Kustavilaisten yhteinen inhokki oli kaikille selvä, tumma suklaa, jota ei onneksi juhlien tarjoiluissa näkynyt. Ruokalistalla oli kuitenkin muun muassa Koiramäen kuumia nakkisämpylöitä, Supermarsun wegerullia ja Linnunradan värikkäitä macronleivoksia.

Ilta päättyi neljässä eri salissa järjestettäviin ohjelmanumeroihin ja lahjakasseihin, jotka jokainen juhlija sai muistoksi.

Suomen lastenjuhlat

Juhla järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, kun juhlittiin Suomen 100-vuotisjuhlaa.

Jokainen kunta voi lähettää juhlaan kaksi 10-vuotiasta lasta. Kunnat päättävät itse, millä perusteella ne valitsevat juhliin osallistuvat lapset ja maksavat heidän matkansa.

Lapsia osallistui noin 530 lasta 265 kunnasta.

Viime vuonna juhliin osallistui 516 lasta 259 kunnasta.

Suomen lastenjuhlan kunniaksi Säätytalo ja Suomen Pankki on juhlavalaistu.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti