Uutiset

Twitter kielsi kahta venäläisyhtiötä mainostamasta palvelussa, koska ne sabotoivat USA:n vaaleja

Twitter on päättänyt, että venäläiset mediayhtiöt RT (Russia Today) ja Sputnik eivät saa enää mainostaa pikaviestipalvelussa, koska ne yrittivät Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten mukaan vaikuttaa maan presidentinvaaleihin viime vuonna.

-Emme tee tätä päätöstä kevyin perustein, Twitter kertoo.

Tammikuussa Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset nimesivät RT:n ja Sputnikin Venäjän valtion äänitorviksi, joilla pyrittiin häiritsemään vaaleja, joissa republikaanien Donand Trump lopulta voitti vastaehdokkaansa demokraattien Hillary Clintonin.

Tiedusteluviranomaiset katsoivat raportissaan, että RT ja Sputnik esittivät venäläisen trolliverkoston kanssa Trumpin jatkuvasti myönteisessä valossa. Clinton kuvattiin puolestaan järjestelmällisesti korruptoituneeksi sekä fyysisesti ja henkisesti horjuvaksi ehdokkaaksi.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset arvioivat, että Venäjä yrittää jatkossa vaikuttaa muidenkin maiden vaaleihin ja hyödyntää siinä Yhdysvaltojen vaaleista saamaansa kokemusta.

Sputnik on Venäjän valtion omistama ja RT:kin Venäjän valtion rahoittama. Ne voivat jatkaa Twitterissä toimintaansa muuten normaalisti palvelun sääntöjen puitteissa, mutta jatkossa ne eivät voi enää laajentaa yleisöään maksamalla siitä Twitterille.

Twitter kertoo päättäneensä, että se lahjoittaa RT:n vuodesta 2011 asti kertynyttä mainosrahoitusta vastaavan 1,9 miljoonan dollarin summan ulkopuoliseen tutkimukseen, jolla muun muassa etsitään keinoja ehkäistä Twitterin käyttöä nykyaikaisen propagandan alustana.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic