Uutiset

Työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala on pärjännyt työssään ilman sovittelijaa – nyt hän on vahvoilla valtakunnansovittelijaksi

Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät uudeksi valtakunnansovittelijaksi yksimielisesti kirkkoneuvos Vuokko Piekkalaa, kertoo Talouselämä.

Piekkala on työskennellyt Kirkon työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtajana elokuusta 2013 lähtien.

Lännen Median puhelimitse tavoittama Piekkala sanoi hakevansa paikkaa, kun se tulee auki. Hän ei kuitenkaan voinut vahvistaa olevansa työmarkkinakeskusjärjestöjen ehdokas tehtävään.

Piekkala ei halua ottaa kantaa aiemman valtakunnansovittelijan Minna Helteen siirtymisestä Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi syntyneeseen kohuun.

-En tiedä niitä prosesseja. Me emme Kirkon työmarkkinalaitoksessa käyttäneet sovittelupalveluja, vaan sovimme itse sopimuksemme sisällön.

Piekkala pitää analyyttisyyttä vahvimpana ominaisuutenaan uuteen tehtävään.

-Pyrin aina analysoimaan asioita osatekijöihin ja löytämään vastaukset niihin. Se on helpompaa kuin yrittää haukata omena kerrallaan, hän sanoo.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Piekkala työskenteli opetus- ja sivistystoimen palvelusuhdeasioiden neuvottelupäällikkönä Kunnallisessa työmarkkinalaitoksessa.

Piekkala, 54, on koulutukseltaan hallintonotaari ja juristi.

Nykyisessä tehtävässään Piekkala on osallistunut muun muassa neuvotteluihin keskitetyistä palkkaratkaisuista, kilpailukykysopimuksesta sekä eläkeuudistuksesta.

Liittokierroksilla hän on vastannut kirkon työsopimusneuvotteluista sekä henkilöstöpolitiikan kehittämisestä. Julkisuudessa hän ei ole kovin paljon esiintynyt.

-Pyrin tekemään työtäni kaikessa hiljaisuudessa.

Työmarkkinakeskusjärjestöt vievät ehdokkaansa valtakunnansovittelijaksi työministeri Jari Lindströmille (sin,), joka laittaa paikan hakuun ja vie valinnan valtioneuvoston päätettäväksi.

Talouselämän mukaan valtioneuvosto on käytännössä tähän saakka toiminut valinnassa kumileimasimena.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic