Uutiset

Työministeri Jari Lindström ilmoittaa US-blogissaan kannattavansa Sampo Terhoa puheenjohtajaksi

Työministeri Jari Lindström (ps.) on ilmoittanut kannattavansa perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi Sampo Terhoa. Lindström ilmoitti kannastaan Uuden Suomen verkkosivuilla julkaisemassaan blogikirjoituksessa lauantaina aamupäivällä.

-Koska olen nähnyt todella läheltä sen, mitä puheenjohtajan ja hallituksen muiden puoluepuheenjohtajien työ on, pidän todella hankalana, käytännöllisyyssyistä, uuden puheenjohtajan olemista hallituksen ulkopuolella, Lindström kirjoittaa.

Sampo Terho valittiin keväällä hallituksen puolivälitarkastelun jälkeen kulttuuri- ja urheiluministeriksi, ja hänen salkkuunsa lisättiin myös Eurooppa-asiat.

-Uusi puheenjohtaja tuo aina tullessaan oman linjansa. Näin ollen kyse on myös linjavalinnasta – mihin suuntaan puoluetta halutaan jatkossa viedä, Lindström jatkaa blogissaan.

-Valintani on – Sampo Terho, lopettaa Lindström.

Perussuomalaiset valitsevat uuden puheenjohtajan itselleen kesäkuun 10.–11. päivinä Jyväskylässä järjestettävässä puoluekokouksessa. Valinta tehdään jäsenäänestyksenä, jolloin kaikilla puoluekokouksessa läsnä olevilla puolueen jäsenillä on äänioikeus.

Sampo Terho asettui ehdolle sen jälkeen, kun nykyinen pitkäaikainen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ilmoitti vetäytyvänsä puolueen johdosta. Terhoa ovat ilmoittaneet kannattavansa muun muassa eduskunnan puhemies Maria Lohela sekä perussuomalaisten nykyinen varapuheenjohtaja, puolustusministeri Jussi Niinistö.

Toinen etukäteen vahvana pidetty ehdokas puolueen johtoon on europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Halla-ahon ja Terhon lisäksi ehdolla ovat kansanedustajat Leena Meri ja Veera Ruoho sekä heidän lisäkseen puolueen jäsenet Raimo Rautiala ja Riku Nevanpää.

Ylen Ykkösaamussa lauantaina vieraillut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei halunnut suoraan ottaa kantaa perussuomalaisten puheenjohtajakisaan, kun toimittaja Jari Korkki asiasta häneltä tiedusteli.

Sipilä kuitenkin totesi, että hänen ja nykyisen ulkoministerin Soinin välinen yhteistyö on toiminut hyvin. Soini on toivonut voivansa jatkaa ulkoministerinä vielä puheenjohtajakautensa päättymisen jälkeen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic