Uutiset

Työministeri Lindström haluaa sinisten varapuheenjohtajaksi - harkitsi aiemmin luopumista politiikasta

Työministeri Jari Lindström pyrkii puoluerekisteriin tällä viikolla päässeen sinisen tulevaisuuden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Rankan työtaakan takia sairauslomallekin joksikin aikaa joutunut ministeri harkitsi aiemmin vakavasti jättävänsä valtakunnan politiikan tämän vaalikauden jälkeen.

-Kävin syvissä vesissä ja mietin, jatkanko politiikassa vai en. Tämä uusi porukka on saanut minut innostumaan uudestaan, Lindström perusteli.

Hän lupasi asettua seuraavissa eduskuntavaaleissa sinisten kansanedustajaehdokkaaksi Kaakkois-Suomen vaalipiirissä, josta hänet on aiemmin valittu eduskuntaan.

Sininen tulevaisuus järjestää historiansa ensimmäisen puoluekokouksen Tampereella lauantaina 16. joulukuuta.

Yhdistyksen puheenjohtaja, eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho tavoittelee jatkokautta nyt puolueen puheenjohtajana. Hän ei ole ainakaan toistaiseksi saanut vastaehdokkaita.

Puolueessa toistasataa jäsentä

Sinisellä tulevaisuudella on Terhon mukaan nyt toistasataa jäsentä, ja jäsenhakemuksia käsitellään vielä ennen puoluekokousta.

-Puoluekokouksen osanottajamäärä liikkuu tässä mittakaavassa, mutta sitä on mahdoton sanoa etukäteen.

Todennäköinen puoluekokouspaikka on Tampereen kaupungin keskusvirastotalon valtuustosali. Siellä on normaalisti valtuutetuille 67 istumapaikkaa ja lisäksi muutama istumapaikka virkamiesjohdolle ja tiedotusvälineille.

Puoluekokouksessa valitaan myös sinisten ensimmäinen puoluesihteeri. Paikkaa ovat ilmoittaneet tässä vaiheessa tavoittelevansa kansanedustaja Matti Torvinen ja Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka M. Sinisalo.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo ei hae puolueen puheenjohtajaksi.

-Olen erittäin tyytyväinen nykyiseen tehtävääni. Haastan erityisesti vihreät ja sosialidemokraatit.

Elo uskoo, että puolueen rekisteröinti lisää kannatusta, joka on gallupeissa madellut puolessatoista prosentissa.

-Perussuomalaisten kolmen prosentin lasku gallupeissa viittaa siihen, että siellä on kasvavaa epävarmuutta.

Sininen tulevaisuus sai alkunsa, kun kaksikymmentä perussuomalaisten kansanedustajaa ilmoitti perustavansa Uusi vaihtoehto -nimisen eduskuntaryhmän sen jälkeen, kun perussuomalaisten puheenjohtajaksi oli kesäkuussa valittu Jussi Halla-aho.

Tämä mahdollisti sen, että perussuomalaisista uuteen ryhmään loikanneet viisi ministeriä saivat jatkaa hallituksessa entisillä paikoillaan. Kansanedustajia sinisillä on nyt 19.

Ryhmä vaihtoi nimensä siniseksi eduskuntaryhmäksi ja sai kerättyä tarvittavat 5 000 kannattajakorttia, jotta sininen tulevaisuus pääsi puoluerekisteriin.

Suomen puoluerekisterissä on nyt 17 puoluetta. Jos puolue ei ole saanut kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa kansanedustajan paikkaa eikä myöskään vähintään kahta prosenttia koko maassa annetuista äänistä, se poistetaan puoluerekisteristä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic