Uutiset

Työvoimapula rasittaa lastensuojelua

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kyky pysyä lastensuojelulain määrittelemissä käsittelyaikatauluissa otetaan valvontaan. Lastensuojeluilmoitukset yhtymä selvitti  seurantajaksolla määräajassa ja sataprosenttisesti, mutta suojelutarpeen selvityksiä se ei ehtinyt tehdä. Lastensuojeluilmoitukset pitää käsitellä seitsemässä päivässä, selvitysten tekoon on aikaa kolme kuukautta.
 Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valvomaan määräajoissa pysymistä kaikkiaan 22 kunnassa,  sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä tai yhteistoiminta-alueella.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) keräsi määräaikojen toteumatiedot 1.4.- 30.9. Tuona aikana Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän viidessä kunnassa käsiteltiin 369 lastensuojeluilmoitusta. Samassa ajassa käsiteltäväksi tuli myös 212 tarveselvitystä. Työmäärä on Perhepalveluiden palvelualuejohtajan Margit Rajahalmeen mukaan liian suuri työntekijöille.

– Meillä on jatkuva resurssipula lastensuojelun sosiaalityöntekijöistä. Meillä on kahdeksan paikkaa ja niistä on 2-3 koko ajan täyttämättä. Palkka on kilpailukykyinen ja työnantajalla on hyvä maine alalla, mutta etsinnästä huolimatta tekijöitä ei löydy. Pätevästä työvoimasta on pula ja ongelma on valtakunnallinen, Rajahalme toteaa.

Kanta- ja Päijät-Hämeessä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän lisäksi valvontaan joutuvat Hausjärvi, Heinola, Janakkala, Loppi, Peruspalvelukeskus Aava ja Peruspalvelukeskus Oiva.

Asiasanat

Fingerpori

comic