Uutiset

Ugandassa kuollut liikemies oli ahkera uinnin harrastaja ja mukana myös politiikassa

Ugandan pääkaupungin Kampalan hotellista löytyi kaksi viikkoa sitten suomalaisen nelikymppisen liikemiehen ruumis. Sen jälkeen Uganda-kohussa on ollut valtava määrä uusia käänteitä ja mysteereitä.

Mutta millainen suomalainen liikemies oikein oli?

Aktiivinen ainakin. Monien liike-elämään liittyvien tehtävien lisäksi hän oli mukana myös muun muassa kokoomuksen politiikassa.

Aamulehden tietojen mukaan miestä pidettiin yritteliäänä, impulsiivisena ja mukavana. Vantaankosken kokoomus ry:n hallituksen puheenjohtaja Sami Kanerva luonnehti miestä intohimoiseksi työntekijäksi, joka halusi tuoda omaa osaamistaan yhteiskunnan hyödyksi.

Omilla kuntavaalisivuillaan mies kertoo muun muassa: ”Uskon ja tiedän, että vastuullisella yrittäjyydellä on mahdollista saada hyvä elintaso niin yrittäjille kuin työntekijöillekin. On kyse yhteisestä asiasta. Olen itse aloittanut yritystoimintani tyhjästä ilman tukiaisia. Maksan mielelläni veroa sinne missä asun ja perheeni asuu. Nyt ja tulevaisuudessa.”

Työelämän verkostoitumiskanava LinkedInissä liikemies puolestaan kuvailee itseään kahden lapsen ylpeäksi isäksi. Lisäksi hänen ansioluettelostaan on nähtävillä monenlaista harrastustoimintaa liikunnan parissa.

Hän toimi vuosia esimerkiksi Suomen uimaliitossa hallituksen jäsenenä ja vapaaehtoisena nuorten uimavalmentajana.

Uimaliitossa toimivat tuttavat eivät halunneet kommentoida Lännen Medialle tarkemmin miehen taustoja. Uimaliitosta todettiin vain, että se mitä miehestä on kirjoitettu uutisissa, vastaa sitä käsitystä, joka sielläkin miehestä on ollut.

Liikemiehellä oli yritysrekisterin mukaan sidonnaisuuksia kahdeksassa yrityksessä, joista neljässä hän toimi hallituksen puheenjohtajana.

Aamulehden tietojen mukaan yritystoiminta liittyi muun muassa ravintoloiden ja erilaisten tilaisuuksien turvallisuusvalvontaan, ravintolabisnekseen ja liikkeenjohdon konsultointiin. Hän oli mukana esimerkiksi vaate- ja tuotesuunnittelua tarjoavassa yrityksessä.

Yhtiöiden perustamisvuodet ovat aikavälillä 2011 ja 2017. Poikkeuksena on kiinteistöosakeyhtiö, joka on perustettu 1982.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti