Uutiset

Ugandassa uponneen bilelaivan jäljiltä jo 33 kuolinuhria, matkustajat olivat reippaassa humalassa

Presidentti Yoweri Museveni syytti onnettomuudesta ylikuormitusta.

Lauantai-iltana Afrikan Ugandassa tapahtuneen veneonnettomuuden uhriluku nousi maanantaina 33:een, kertoi Ugandan poliisi.

Victorianjärven onnettomuudesta selvinneet matkustajat kertoivat, että veneellä olleet ihmiset olivat raskaasti humalassa, kun voimakkaat aallot iskivät alukseen, joka lopulta upposi.

Onnettomuus tapahtui satojen metrien päästä rannalta. Noin sataa matkustajaa kuljettanut alus oli matkalla pääkaupunki Kampalan lähellä sijatsevassa Mukonossa rannalta toiselle.

Poliisin tiedottaja Patrick Onyango sanoi, että hukkuneita löydetään todennäköisesti lisää. 27 ihmistä oli pelastettu.

Omistaja hukkui

Sunnuntaina Ugandan presidentti Patrick Onyango sanoi, että onnettomuusaluksella olisi saanut olla enimmillään 50 ihmistä. Myös aluksen omistaja vaimoineen menehtyi onnettomuudessa, hän sanoi.

Poliisin ja armeijan sukeltajat etsivät onnettomuuspaikalta uhreja ja yrittivät saada uponneen aluksen hylyn merestä rannalle.

Niin Ugandassa, Keniassa kuin Tansaniassa Victorianjärven pikkuristeilyt ovat etenkin nuorten suosimaa ajanvietettä.

Kapteeni varoitti

Onnettomuudesta selvinnyt Shamirah Nsereko kertoi paikalliselle NTV Ugandalle, että kapteeni oli varoittanut useita kertoja matkustajia, että alus oli kallistunut toiselle kyljelleen ja hörppäsi vettä.

– Mutta hän puhui ihmisille, jotka olivat niin humalassa eivätkä kuulleet, mitä hän sanoi.

Tilanne kävi selväksi vasta, kun Nsereko ystävineen näki yhden musiikkikaiuttimen putoavan veteen.

– Silloin tilanne oli jo todella vakava.

Toinen selvinnyt Edward Kateregga kertoi, että uppoamishetkellä hätiin tullut pelastusalus täyttyi hetkessä epätoivoisista ihmisistä.

– Hyppäsin sieltä pois veteen, kun tajusin, ettei se onnistu. Minuuttia myöhemmin sekin upposi.

Viimeksi Victorianjärvellä tapahtui vakava onnettomuus syyskuussa, kun yli 200 ihmistä kuoli ylilastatun lautan upottua Tansanian puolella. LM-FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic