Uutiset

Ukrainalla edelleen ilmaherruus valtaosassa maata, Ukraina sanoo Venäjän vallanneen useita kyliä

Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjän ilmavoimat tukevat lähinnä maajoukkoja maan etelä- ja itäosassa. Venäjä sanoo tuhonneensa lännen toimittamia aseita.
Ukrainan mukaan Venäjän joukot ovat tunkeutuneet syvemmälle maan itäosaan ja ottaneet haltuunsa useita kyliä. Venäjä pyrkii saamaan hallintaansa Donbassin alueen Itä-Ukrainassa. Lehtikuva// AFP / YASUYOSHI CHIBA

Ukraina hallitsee edelleen valtaosaa ilmatilastaan, koska Venäjä ei ole onnistunut tuhoamaan maan ilmavoimia ja tukahduttamaan Ukrainan ilmatorjuntaa, kertoo Britannian puolustusministeriö tilannekatsauksessaan Twitterissä.

Venäjän ilmavoimat keskittyvät toiminnassaan Ukrainan etelä- ja itäosaan ja tukevat Venäjän maajoukkoja. Sen sijaan Ukrainan pohjois- ja länsiosassa Venäjän ilmavoimilla on rajoitetut mahdollisuudet toimia.

Sen sijaan Venäjä jatkaa iskujaan sotilas- ja logistiikkakohteisiin ympäri Ukrainaa, katsauksessa sanotaan.

Viikkokausia piiritettynä olleessa Mariupolin satamakaupungissa Ukrainan eteläosassa Venäjä on jatkanut ilmaiskuja. Niissä käytetään pääosin vapaasti putoavia pommeja, joita ei voi ohjata. Tämä lisää riskiä siviiliuhrien määrän kasvamisesta, ministeriö toteaa.

Ukraina sanoo Venäjän vallanneen kyliä maan itäosassa

Ukrainan mukaan Venäjän joukot ovat tunkeutuneet syvemmälle maan itäosaan ja ottaneet haltuunsa useita kyliä. Venäjä pyrkii saamaan hallintaansa Donbassin alueen Itä-Ukrainassa.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjä on työntänyt Ukrainan joukkoja pois kahdesta kylästä Harkovan alueen eteläosassa sekä saanut haltuunsa taajaman Donetskissa ja toisen Luhanskissa.

Puolustusministeriö myös varoitti Venäjän joukkojen jatkavan hyökkäystään Sjevjerodonetskin eteläpuolella.

Venäjän puolustusministeriö puolestaan sanoo sen joukkojen tuhonneen pitkän kantaman ohjuksilla suuren määrän lännen toimittamia aseita Zaporizhzhjan alumiinitehtaan alueella Ukrainan kaakkoisosassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ministeriö ei tarkentanut väitteessään, millaisia aseita Venäjän isku olisi tuhonnut.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic