Uutiset

Ukrainan turvallisuusviranomaiset pidättivät venäläisen Ria Novostin päätoimittajan – mediaa syytetään informaatiosodasta

Ukrainan turvallisuusviranomaiset pidättivät tiistaina Ria Novostin päätoimittajan venäläismedian Kiovan toimituksessa. Pidätyksen syynä oli viranomaisten mukaan se, että Venäjän valtion omistama uutistoimisto käy informaatiosotaa Ukrainaa vastaan.

Ukrainan mukaan Venäjän ”hybridisota” näkyy Kiovassa propagandan levittämisenä ja separatistien tukemisena. Lisäksi Ukraina uskoo, että Venäjä tekee kyberhyökkäyksiä Ukrainan infrastruktuuriin.

Moskova on kiistänyt väitteet.

Kiovan viranomaiset ovat aikaisemmin pidättäneet tai karkottaneet useita journalisteja, jotka ovat levittäneet Ukrainan vastaista propagandaa tai tukeneet separatisteja.

Ukrainan Ria Novosti vahvisti tiistaina, että sen tiloissa on tehty etsintä ja toimittaja Kirill Vyshinski on pidätetty.

”Meillä on pitäviä todisteita, jotka julkaistaan, kun tutkinta on suoritettu loppuun”, Ukrainan turvallisuusvirasto SBU:n tiedottaja Olena Hitljanska kirjoitti Facebookissa.

Kreml on tuominnut Kiovan toimet ja lupaa jatkossa suojella venäläisen median intressejä.

-Toistaiseksi tiedämme ainoastaan sen, että venäläismediaa kohtaan on käytetty voimallisia keinoja. Se riittää siihen, että tuomitsemme toimet jyrkästi, Kremlin puhemies Dmitri Peskov totesi.

Peskov lisäsi, että Venäjä aikoo vastata toimiin aggressiivisesti ja suojella mediaansa täydellä voimalla.

Ukrainan ja Venäjän välit ovat olleet tulehtuneet siitä saakka, kun Venäjä irrotti Krimin niemimaan Ukrainasta ja liitti sen itseensä vuonna 2014. Toimi oli Venäjän vastaisku aiemmin samana vuonna tapahtuneeseen Ukrainan vallankumoukseen. Krimin kriisissä on kuollut tähän mennessä yli 10 000 ihmistä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic