Uutiset

Ulkoministeri Blinken: Yhdysvallat tukee voimakkaasti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä, jos maat päättävät hakea sitä

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoo Yhdysvaltojen tukevan voimakkaasti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä, jos maat päättävät hakea sotilasliittoon. Lehtikuva/ / Getty Images / AFP Chip Somodevilla

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoo Yhdysvaltojen tukevan voimakkaasti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä, jos maat päättävät hakea sotilasliittoon.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnalle torstaina puhunut Blinken kommentoi asiaa vastatessaan edustajainhuoneen jäsenen Jim Costan kysymykseen siitä, mikä on Suomen ja Ruotsin tilanne Nato-jäsenyyden hakemisen suhteen.

Blinkenin mukaan molempien maiden vahva kiinnostus liittyä Natoon osoittaa maailman muuttuneen viimeisen kahden kuukauden aikana.

Blinken jatkoi sanomalla, että Yhdysvallat seuraa Suomen ja Ruotsin päätöksen tekemistä ja jos maat päättävät hakea jäsenyyttä, tukee Yhdysvallat sitä voimakkaasti.

Blinken sanoi, ettei hän voi kertoa mitään aikataulusta, mutta asia on hänen mukaansa hyvin aktiivisessa harkinnassa molemmissa maissa.

Blinkenin arvio on, että aiheesta kuullaan lisää Nato-huippukokoukseen mennessä. Huippukokous järjestetään Madridissa 26. kesäkuuta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic