Uutiset

Ulkoministeriö vahvisti: Zimbabwen lento-onnettomuudessa kuolleet ovat suomalaisia

Pienlentokoneonnettomuudessa kuoli neljä suomalaista. Koneen on kerrottu olevan matkalla Victorian putouksille.
Julkisuudessa on ollut ristiriitaisia onnettomuuskoneen tyypistä. Zimbabwelaisen Zimlive-uutissivuston mukaan kone olisi Cessna 182. Ylen tietojen mukaan kone olisi tyypiltään Cessna 206.

Ulkoministeriö on saanut virallisen vahvistuksen siitä, että Zimbabwen lentoturmassa kuolleet henkilöt ovat suomalaisia. Ministeriö sai virallisen vahvistuksen lauantaina iltapäivästä.

– Me saimme paikallisilta viranomaisilta vahvistuksen, että neljä suomalaista on menehtynyt tässä onnettomuudessa, viestintäpäivystäjä Harri Kilpi ulkoministeriöstä sanoo.

Ulkoministeriöstä ei kommentoida muita uhreihin liittyviä tietoja yksityisyyden suojan vuoksi.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan lentoturmassa kuolleet ihmiset ovat olleet 50-, 51-, ja 53-vuotiaita.

Neljän ihmisen kuolemaan johtanut lento-onnettomuus tapahtui perjantaiaamuna.

Kone oli tiettävästi matkalla Buffalo Rangen lentoasemalta Victorian putouksille. Paikallisen lehden ZimLiven julkaisemien kuvien perusteella lentokone on hajonnut onnettomuudessa palasiksi.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo Aamulehdelle, että Otkes on yrittänyt saada yhteyden Zimbabwen paikallisviranomaisiin tuloksetta. Otkes on valmis auttamaan tutkinnan tekemisessä, jos avunpyyntö tulee.

– Olemme ilmoittautuneet sikäläiselle viranomaiselle, jonka tutkintavastuulla tämä on. Nyt odotellaan ja mietitään meidän omia siirtoja. Koitamme järjestää asian niin, että meillä on mahdollisimman hyvä kyky reagoida, jos sieltä tulee avunpyyntöjä.

Nurmi kertoo, että Suomesta voidaan teoriassa lähettää apuvoimia paikan päälle. Hän kuitenkin pitää sitä epätodennäköisenä, koska kyse on pienkoneonnettomuudesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic