Uutiset

Ulkoministeriö vakuuttaa: Lain koura tavoittaa diplomaatinkin

 

Ulkoministeriö tutkii parhaillaan Suomen Ruotsin suurlähettilääseen

Jarmo Viinaseen

kohdistettuja epäilyjä seksuaalisesta häirinnästä. Ministeriö on antanut Viinaselle aikaa heinäkuun laatia oman vastineensa sisäisestä tarkastuksesta.

Ulkoministeriön hallintojohtaja

Ari Rouhen

mukaan tapauksessa ei ole tehty rikosilmoituksia. Hän korostaa, että sisäinen tutkinta on kesken eikä sitä kommentoida ulkoministeriöstä.

Diplomaatit eivät ole lain kouran ulottumattomissa. Rouhe vakuuttaa, että mikäli diplomaatti tekee rikoksen, hän myös vastaa siitä.

– Diplomaattien rikokset käsitellään kotimaan, ei asemamaan, lakien mukaan. He ovat suomalaisten virkamies- ja rikoslakien alaisia. Rikkomukset, joita lähetystöjen henkilökunta on tehnyt, ovat olleet parkki- ja ylinopeussakkoja. Lähdemme siitä, että nekin maksetaan, Rouhe toteaa.

Iltalehti uutisoi tänään keskiviikkona, että suurlähettiläs Jarmo Viinasta epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Viinaseen kohdistuneet epäilyt nousivat esiin suurlähetystön sisäisissä työhyvinvointikyselyssä.

Häirintäepäilyn

takia lähetystössä on tehty sisäinen tarkastus. Ulkoministeriö ratkaisee elokuussa, onko Viinanen tehnyt jotain rangaistavaa.

Suurlähettiläs Jarmo Viinanen ei halua kommentoida asiaa. Viinanen ilmoitti Lännen Medialle sähköpostitse, ettei hänellä ei ole lisättävää hallintojohtaja Ari Rouheen aiheesta antamiin kommentteihin.

Ulkoasiainhallinnolle

myönnettiin vuonna 2013 Kaiku-palkinto työhyvinvoinnin ja työsuojelun edistämisestä.

– Sisäinen tarkastus Tukholmassa ja siitä noussut mediakohu ovat totta kai isku maineellemme, mutta toisaalta se osoittaa, että työsuojelujärjestelmämme toimivat.

Tarkastusraportti valmistui ennen juhannusta, mutta se ei ole vielä julkinen.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic