Uutiset

Ulkopuolinen asiantuntija perehtyy Huhtasaaren graduun – myös tekijää kuullaan

Jyväskylän yliopisto tutkii, onko kansanedustajan ja entisen presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren (ps.) vuonna 2003 valmistunut pr gradu -työ plagioitu aiemmista tutkimuksista.

Yliopisto on päätynyt esiselvityksen tekemiseen sen jälkeen, kun Liberaalipuolueen puoluesihteeri Tuomas Tiainen syytti Huhtasaarta plagioinnista Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissa tammikuun puolessa välissä. Tiaisen mukaan joitakin Huhtasaaren pro gradun kappaleita olisi kopioitu. Huhtasaaren gradun nimi on ”Kulttuuriset käytännöt monikulttuurisessa perusopetusryhmässä”.

Yliopisto haluaa myös kuulla Huhtasaaren näkemyksen syytöksistä. Huhtasaari on aiemmin ilmoittanut, ettei syytöksille ole pohjaa.

Jyväskylän yliopiston selvitystyö kestää vielä jonkin aikaa. Määräaika esiselvitykselle on normaalisti kolme kuukautta.

-Esiselvitys sisältää tässä tapauksessa ainakin ulkopuolisen asiantuntijan arvion esitettyjen epäilyjen aiheellisuudesta. Lisäksi prosessiin sisältyy Laura Huhtasaaren kuuleminen. Hyvän hallinnon mukaisesti epäilyn kohteelle on varattava riittävästi aikaa antaa oma vastineensa asiassa, joten tarkkaa aikataulua esiselvityksen valmistumiselle ei ole mahdollista antaa, kertoo Jyväskylän yliopiston johtava lakimies Sanna Anttilainen Lännen Medialle.

Anttilainen korostaa, että selvitystyössä noudatetaan Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeistusta ”Hyvä tieteellinen käytäntö ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen Suomessa”.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti