Uutiset

Urheiluministeri Terho Venäjän MM-jalkapallokisoista: Päätös osallistumisesta myöhemmin keväällä

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) ei ole vielä tehnyt ratkaisua lähtemisestä jalkapallon MM-kisoihin paikan päälle Venäjälle.

Venäjän kisat tuovat huippujalkapalloturnauksen harvinaisen lähellä Suomea, sillä pelejä pelataan myös Pietarissa.

-Seuraamme tilannetta ja päätämme myöhemmin mahdollisesta osallistumisesta, Terhon avustajakunta viestitti Kiinassa parhaillaan vierailevan ministerin terveisinä Lännen Medialle.

Jalkapallon MM-kisat ovat yksi maailman seuratummista urheilutapahtumista. Mahdolliset poisjäännit kisoista ovat nousseet viime päivinä esille, kun Britanniassa tapahtunut myrkytystapaus on kiristänyt Venäjän ja muun muassa EU:n maiden välejä.

Englanti on jo ilmoittanut, että saarivaltakunnan ministerit ja kuninkaallisen perheen jäsenet eivät matkusta turnaukseen kesä-heinäkuussa. Kisoihin yltänyt Islanti kertoi kisojen diplomaattisesta boikotista maanantaina.

Lahti: Ei pidä sekoittaa liikaa

Myös Suomen Palloliitto seuraa tilanteen kehittymistä Venäjälle lähdön suhteen. Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mukaan asia voi nousta tapetille toukokuun alussa Pohjoismaiden palloliittojen yhteiskokouksessa.

-Valitettavasti emme Venäjälle maajoukkueena päässeet. Katsotaan muuten, mihin tilanne kehittyy. Tällä hetkellä ei ole sellaisia keskusteluja käyty, etteikö edustajamme sinne menisi. Jos ollaan jossain jotain mieltä, niin varmaan juuri laajemmassa pohjoismaisessa rintamassa, Lahti arvioi.

Henkilökohtaisena kantanaan Lahti toteaa, ettei politiikkaa ja urheilua pidä sekoittaa liikaa keskenään.

Hän muistuttaa, että kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan konferenssissa MM-turnauksen yhteydessä päätetään muun muassa vuoden 2026 MM-kisojen järjestäjästä. Kisaisännyyttä ovat hakeneet Marokko sekä yhteishankkeella Kanada, Yhdysvallat ja Meksiko.

Pohjoismaiden palloliitot ovat nyt keväällä ottaneet kantaa muun muassa urheilun dopingkeskusteluun liittyen Venäjän turnaukseen.

-Kaikkien Pohjoismaiden liittojen presidentit lähettivät Fifan kautta kirjeen, jossa pyydetään, että kisajärjestäjät kertoisivat, miten dopingia tullaan valvomaan.

Palloliiton puheenjohtaja vuosina 2009-2012, nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi keskiviikkona Brysselissä, ettei hän ole vielä harkinnut, aikooko hän matkata Venäjän MM-kisoihin.

Jalkapallon MM-turnaus alkaa Moskovassa 14. kesäkuuta isäntäjoukkueen ottelulla Saudi-Arabiaa vastaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic