Uutiset

Urjala ja Akaa jakavat perusturvajohtajan

PETRI OJANEN

FORSSAN LEHTI

URJALA Urjalan kunta on jatkamassa perusturvajohtajan viranhoidon myymistä Akaan kaupungille. Urjalan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy ostopalvelusopimuksen jatkon Akaan kanssa vuosille 2015–2016. Akaa ratkaisee esitetyn yhteisen työllisyyspäällikön tehtävien hoidon ensi vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä.

Urjalan perusturvajohtaja Elina Anttila käyttää tehtävien hoitamiseen viikoittaisesta työajastaan kolme neljännestä Akaassa ja yhden neljänneksen Urjalassa. Kustannukset jaetaan kahden kunnan kesken työjaon perusteella.
Kunnilla on sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alue, jossa Akaa järjestää perusterveydenhuollon, vanhustenhuollon, vammaishuollon sekä kasvatus- ja perheneuvonnan palvelut molempien kuntien asukkaille. Akaan kaupungin perusturvajohtaja irtisanoutui virastaan viime vuonna, eikä hakuprosessia ole aloitettu. Määräaikaisen ratkaisun perusteena ovat säästöpaineiden ohella valtakunnalliset sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kuntarakenteen uudistushankkeet.

Urjalan kunnanhallitus myönsi lisäksi perusturvajohtajalle oikeuden täyttää toinen perhetyöntekijän toimi määräaikaisesti ensi vuoden loppuun saakka. Henkilölisäykseen saadaan määrärahat lastensuojelun ostopalveluista. Määräaikaisen kokeilun tarkoituksena on katsoa, saadaanko lastensuojelua ja perhetyötä näin tehokkaammaksi, kun palvelua ei tarvitse ostaa yksityisiltä perhetyön tuottajilta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic