Uutiset

Urpilainen aloitti komissaariesittelynsä EU-parlamentissa kertomalla vahvasta Eurooppa-identiteetistään – "Olen tehtävästä innostunut ja nöyrä"

Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen oli tiistaina aamulla EU-parlamentissa tentissä komissaaritehtävästään. Kuva: Jussi Orell
Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen oli tiistaina aamulla EU-parlamentissa tentissä komissaaritehtävästään. Kuva: Jussi Orell

Suomen EU-komissaariksi pyrkivä Jutta Urpilainen on parhaillaan Brysselissä Euroopan parlamentin tentissä vakuuttamassa parlamenttia kyvyistään hoitaa kehityskomissaarin tehtävää.

Parlamentin kehitysvaliokunta aloitti Urpilaisen kuulemisen aamulla.

Kuulemisen aluksi komissaariehdokas piti 15 minuutin avauspuheenvuoron, jossa kertoi, miten aikoo tehtäväänsä hoitaa ja mitä tavoitteita hänellä tehtävässä on.

Urpilainen aloitti esittelemällä Eurooppa-identiteettiään. Siihen kuuluu toimiminen demarien nuorisojärjestön kansainvälisissä tehtävissä ja muun muassa opiskeluaikainen Erasmus-vaihto-oppilasaika Wienissä.

– Olen tehtävästä innostunut ja nöyrä, hän kuvasi asennettaan.

Urpilaisen vastuulle 27-jäsenisessä komissiossa ovat tulossa ulkomaiset kumppanuudet, mikä käytännössä tarkoittaa EU:n suhteiden hoitamista Afrikkaan.

Parlamentin kehitysvaliokunta on Urpilaisen komissaarisalkun kannalta keskeinen valiokunta. Siellä ei ole tällä hetkellä yhtään suomalaismeppiä edes varajäsenenä.

Sen puheenjohtajana toimii ruotsalainen meppi Tomas Tobe (EPP-ryhmä).

Uusimmat

Fingerpori

comic