Uutiset

USA:ssa rikkoutui jälleen kyseenalainen ennätys – Uusia koronatartuntoja tuli päivässä yli 50 000

Los Angelesissa oli mahdollista tehdä ostoksia ja syödä ulkona markkinoilla keskiviikkona. Kuva: epa08521999
Los Angelesissa oli mahdollista tehdä ostoksia ja syödä ulkona markkinoilla keskiviikkona. Kuva: epa08521999

Keskiviikkona Yhdysvalloissa todettiin 50 203 uutta koronavirustartuntaa. Kyseessä on suurin yhdessä päivässä todettujen tartuntojen määrä sitten pandemian alun.

Edellisen kerran kyseenalainen ennätys rikkoutui viime perjantaina 26. kesäkuuta, jolloin tartuntoja todettiin 45 255.

Asiasta kertoo muun muassa CNN, joka uutisoi Johns Hopkins yliopiston ylläpitämästä koronavirus-tietokannasta.

Ainakin viisi osavaltiota – Arizona, Kalifornia, Pohjois-Carolina, Tennessee ja Texas – kertoi suurimmista tartuntaluvuista sitten pandemian alun.

Esimerkiksi Kaliforniassa, joka on runsasväkisin osavaltio, todettiin keskiviikkona 9 740 tartuntaa. Lukuun sisältyi yli 3 800 tapausta, jotka oli todettu edellisen viiden päivän aikana, mutta joita ei ollut aiemmin raportoitu.

Osassa Kaliforniaa on nyt määrätty suljettavaksi uudestaan ravintoloiden ateriointisalit, baarit sekä muun muassa museot ja elokuvateatterit.

– Tämän viruksen leviämistahti on hyvin huolestuttava, Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom kommentoi.

Yhdysvalloissa yhteensä yli 2,685 miljoonaa ihmistä on saanut koronavirustartunnan ja yli 128 000 on kuollut covid-19-tautiin.

Trump kannattaa kasvomaskeja

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump muutti julkista kantaansa kasvomaskeihin keskiviikkona. Hän sanoi Fox Business Network -kanavalla ”kannattavansa kasvomaskeja”.

Aiemmin Trump on vastustanut kasvosuojusten pitämistä julkisilla paikoilla. Nytkin hän sanoi, että suojuksista ei tarvitse tulla pakollisia tartuntojen estämiseksi.

Trump myös jälleen ennusti, että pandemia ”katoaisi”.

Demokraatit ovat arvostelleet Trumpia kasvomaskien vähättelystä ja niiden politisoimisesta.

BBC:n mukaan hiljattain myös monet republikaanit ja konservatiiviset tiedotusvälineet ovat kertoneet julkisesti kannattavansa kasvosuojusten pitämistä. Heihin lukeutuvat muun muassa varapresidentti Mike Pence, senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell ja senaattori Mitt Romney.

Uusimmat

Fingerpori

comic