Uutiset

Useisiin osunut ampumavälikohtauksessa Strasbourgissa joulumarkkinoiden lähellä – suomalainen paikalla: "Näen vain hiljaisen kadun"

Yksi on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut ampumisessa Strasbourgissa Ranskassa. Ranskan poliisin mukaan asemies on vielä karkuteillä. Lännen Median avustaja Iida Ahonen asuu kävelymatkan päässä ampumispaikalta.
Strasbourgin keskustassa liikkui sotilaita heti ampumisen jälkeen. Kuvaaja: Lea Peuhkuri

Ranskan Strasbourgin kaupungissa tapahtui tiistai-iltana ampumavälikohtaus, jossa on kuollut yksi ihminen. Alustavien tietojen mukaan yhdeksän henkilöä on loukkaantunut. Tekijä on edelleen karkuteillä.

– Siellä oli laukauksia ja ihmisiä juoksemassa ympäriinsä, paikallinen kauppias kertoi BFM TV:lle.

– Tilanne kesti noin kymmenen minuuttia.

Ampuminen tapahtui kaupungin keskustassa joulumarkkinoiden lähellä. Joulumarkkinat houkuttelevat vuosittain miljoonia turisteja.

Suomalainen seuraa tapahtumia asunnossaan Strasbourgissa

Suomalainen Lännen Median avustaja Iida Ahonen asuu aivan Strasbourgin keskustassa. Hänen kotinsa sijaitsee arviolta 300–400 metrin päässä tapahtumapaikalta.

– En kuullut mitään ääniä, mutta puskaradion kautta kuulin, että keskustassa on ammuskeltu.

Tietoja ammuskelusta alkoi tulla Suomen aikaa noin vartin yli yhdeksän tiistai-iltana. Poliisi tyhjensi pian keskustan.

– Näen vain hiljaisen kadun. Koko keskusta on evakuoitu, sanoo Ahonen.

Strasbourgin suosituilla joulumarkkinoilla on varauduttu pahimpaan. Keskustaan pääsee vain turvatarkastusten läpi. Kadut vilisevät poliiseja ja sotilaita. Silti ampumavälikohtaus tapahtui.

– Joka päivä kotiin tullessani joudun menemään turvatarkastusten läpi, kertoo Ahonen.

Tunnetaan europarlamentin kokoontumispaikkana

Strasbourg tunnetaan Suomessa erityisesti siitä, että Euroopan parlamentti pitää osan istuntoviikoistaan siellä. Tälläkin viikolla europarlamentti on koolla juuri Strasbourgissa, ei Brysselissä Belgiassa.

Fingerpori

comic

Näkoislehti