Uutiset

Usko Trumpin verouudistukseen ei horju, vaikka toinen vaalilupaus koki takaiskun

Lännen Media

USA:n presidentin Donald Trumpin ajaman terveydenhoitolain kariutuminen ei vie uskoa presidentin lupaaman verouudistuksen toteutumiselta. Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen arvioi, että se päinvastoin jopa lisää paineita verouudistuksen onnistumiseksi.

Presidentti Barack Obaman terveydenhoitouudistuksen Obamacaren kumoaminen näyttää nyt ainakin lykkääntyvän hamaan tulevaisuuteen. Republikaanit vetivät perjantaina lakiesityksen pois kongressin äänestyksestä, kun sen läpimenoksi ei näyttänyt olevan saatavissa riittävästi ääniä.

Pörssikurssien nousua USA:ssa on presidentinvaalien jälkeen kuitenkin eniten perustellut Trumpin lupaama yritysverotuksen alentaminen.

– On tehty laskelmia, että jos yritysveroa laskettaisiin 15 prosenttiin, niin yritysten verojen jälkeinen tulos nousisi keskimäärin 8 prosenttia, Puttonen sanoo.

Hän arvioi, että Donald Trumpilla onkin nyt kovat paineet saada edes jotain vaalilupauksia läpi.

– Yritysverouudistus on republikaanisen puolueen jakama tavoite. Siinä mielessä sen läpimeno pitäisi olla paljon helpompi kuin saada Obamacaren tilalle toinen terveydenhoitolaki. Jos jotain voisi uskoa, niin kyllä markkinat uskovat yhteisöveron alennuksen läpimenoon, Puttonen sanoo. (Aki Taponen – Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic