Uutiset

Uudenmaan rajalta käännytettyjen määrä näyttää romahtaneen – Poliisi: Ohjeet on otettu vastaan

Työmatkaliikenne Uudellemaalle sujui sutjakammin kuin maanantaina, mutta vielä aamuseitsemältä muutosta ei näkynyt. Liikennemäärä on alle puolet koronaepidemiaa edeltävään aikaan verrattuna, mutta raskas liikenne on ennallaan.
Helsingin suuntaan menevät ovat poliisin mukaan ottaneet ohjeet vastaan paremmin kuin vielä maanantaina. Raskas liikenne on pysynyt koronaepidemian aikana ennallaan. Kuva ykköstien tarkastuspisteeltä viikonlopulta. Kuva: Mauri Ratilainen
Helsingin suuntaan menevät ovat poliisin mukaan ottaneet ohjeet vastaan paremmin kuin vielä maanantaina. Raskas liikenne on pysynyt koronaepidemian aikana ennallaan. Kuva ykköstien tarkastuspisteeltä viikonlopulta. Kuva: Mauri Ratilainen

Autoilijat näyttävät ”harjoituspäivän” jälkeen ymmärtäneen Uudenmaan eristyksen vaikutukset liikenteeseen.

Maakuntarajalta käännytettyjen eli ilman asianmukaista, pakottavaa syytä Uudellemaalle pyrkineiden määrä näyttää romahtaneen maanantaista.

Poliisin mukaan maanteillä käännytettiin tiistaina aamuyhdeksään mennessä 23 ja junaliikenteessä neljä henkilöä. Maanantain koko vuorokauden lukemat olivat maanteillä 211 ja raiteilla kymmenen henkilöä.

– Näyttää siltä, että kansalaiset ovat ottaneet annetut määräykset vakavasti. Ohjeita on pääsääntöisesti noudatettu, kiitos siitä, toteaa valvontaoperaation operaation yleisjohtaja, ylikomisario Juha Hietala poliisin tiedotteessa.

Hänen mukaansa liikenne sujui tiistaiaamuna huomattavasti rauhallisemmin kuin maanantaina, ja siksi myös ruuhkat ovat olleet vähäisiä.

Poliisin mukaan tiistain liikennemäärä maakuntarajan tarkastuspisteillä oli aamuyhdeksään mennessä runsaat 13 000 ajoneuvoa. Maanantaina koko vuorokauden ajoneuvomäärä oli noin 47 000 ajoneuvoa, mutta eilisen aamuliikenteen määriä poliisi ei eritellyt.

Liikennemäärä alle puolet normaalista

Maanantaina tarkastuspisteillä oli pitkät jonot ja autoilijoiden odotusaika oli pisimmillään reilusti yli puoli tuntia. Poliisi vetosikin työmatkalaisia miettimään vielä uudemman kerran ajamisen tarvettaan.

Liikennemäärä ei kuitenkaan ollut vähentynyt eilisestä vielä aamuseitsemältä.

– Tarkastuspisteillä tilanne näytti edelleen aika samalta kuin maanantaina, kertoo Uudenmaan tieliikennekeskuksen päällikkö Kari Tarkki.

Uudellemaalle suuntautuva liikenne on romahtanut alle puoleen koronaepidemiaa edeltävään aikaan verrattuna. Tarkin mukaan esimerkiksi nelostien liikenne Helsingin suuntan oli vielä tammikuun puolivälissä noin 9 500 ajoneuvoa vuorokaudessa.

– Eilen määrä oli 4 200, hän kertoo.

Raskaan liikenteen määrä ei sen sijaan ole muuttunut käytännössä lainkaan.

– Helsingin suuntaan menee melkein autolleen sama määrä raskasta liikennettä joka arkipäivä.

Uusimmat

Fingerpori

comic