Lounais-Häme Uutiset

Uudenvuoden päivänä myrskyää ja lunta tulee jopa 20 senttiä - eniten Kaakkois-Suomeen, pohjoisin osa maasta voi jäädä vähälle lumen tulolle

Lunta tupruttaa uudenvuoden päivänä lähes koko maassa, 10-20 senttiä Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan. Tuuli on kovaa Kuva: Alma Median arkisto

Uudenvuoden päivänä on syytä varautua siihen, että suurimmassa osassa maata myrskyää ja lunta tupruttaa runsaasti.

– Eniten, jopa 20 senttiä, näyttäisi nykyisen ennusteen mukaan satavan Kaakkois-Suomessa, mutta lunta sataa koko maassa aina Oulun korkeudelle asti. Lappiin asti sadealue ei näillä näkymin ulotu, sanoo päivystävä meteorologi Ari Mustala Ilmatieteen laitokselta.

Keski-Norjassa oleva voimakas matalapaine on roikkunut sääennustajien kartoissa jo pari päivää. Se on tulossa Suomen ylle läntisimpään osaan maata jo uudenvuoden aattoiltana ja leviää uudenvuoden päivänä lähes koko maahan.

– Lännessä sade voi olla räntää, mutta muualla maassa sade on lunta. Sitä tulee laajalla alueella yli 10 senttiä. Tuuli on voimakasta. Lumisateen jälkeen sää kylmenee, kuvaa Mustala ennustetta.

 

Perjantaina Etelä-Suomessa jalkakäytävät liukkaita

Huomenna perjantaina saa eteläisimmässä Suomessa varautua liukkaisiin jalkakäytäviin. Ilmatieteen laitos antoi varoituksen huonosta jalankulkusäästä neljään Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntaan.

– Näissä maakunnissa kadut voivat olla liukkaita tihkusateen ja nollan tienoilla olevan lämpötilan vuoksi. Kaduille voi muodostua petollinen jääkuori, sanoo Mustala.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti