Uutiset

Uusi kapinallisalue antautui eteläisessä Damaskoksessa

Syyrian kapinallisjoukot ovat alkaneet vetäytyä eteläisen Damaskoksen alueelta antauduttuaan keskiviikkona, kertoo Reuters.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad keskittyi häätämään kapinallisia jäljellejääneiltä saarretuilta alueilta sen jälkeen, kun hänen onnistui ajaa heidät pois itäisestä Ghoutasta viime kuussa. Syyrian hallituksen operaatio kapinallisten häätämiseksi Itä-Ghoutasta kesti noin kaksi kuukautta. Syyrian hallinto piiritti Itä-Ghoutaa vuodesta 2013 asti.

Syyrian valtion televisiokanava on näyttänyt videokuvaa busseista, jotka saapuvat Damaskoksen Beit Sahmin esikaupunkialueelle. Kanavan mukaan busseihin on tarkoitus nousta noin 5000 kapinallista perheenjäsenineen Beit Sahmin, Babilan ja Yaldan alueilta. Yksi ryhmä lähti alueelta jo maanantaina. Kapinalliset siirretään Pohjois-Syyrian oppositioalueille.

Damaskoksen islamistitaistelijat sen sijaan jatkoivat taistelua kaupungissa.

Kapinallisilla on edelleen hallussaan Syyrian hallituksen piirittämä alue Homsin lähellä. Myös osa Haman ja Homsin lähellä sijaitsevien Rastanin, Talbisehin ja Houlan kapinallisista suostui antautumaan keskiviikkona. Osa Homsin lähellä olleista kapinallisista tosin kieltäytyi antautumasta ja lähtemästä kaupungista. He jatkoivat hallituksen hallussa pitämien alueiden pommittamista keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Erillisalueet eteläisessä Damaskoksessa ja Homsin lähellä ovat ainoat suuret saarretut alueet, jotka ovat edelleen kapinallisten hallussa. Kapinallisilla on myös hallussaan alueita Syyrian koillis- ja kaakkoisosassa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic