Uutiset

Uusia aloitteitaTammelassa

Eroperheiden koulukuljetukset kirvoittivat valtuustoaloitteen Tammelassa. Sari Kaakinen (sd.) ja muut allekirjoittajat ehdottivat, että kunta muuttaisi koulukuljetusperusteita niin, että yhteishuoltajuudessa oleva eroperheen lapsi tulisi koulukuljetuksen piiriin molempien vanhempien luota. Nykyisin oikeus kyytiin on vain yhdestä, väestörekisteriin merkitystä osoitteesta.

Aloite tehtiin myös muuttajakyselystä. Meidän Tammela-ryhmä ja muut allekirjoittajat esittävät, että sekä tulo- ja lähtömuuttajilta tiedustellaan muutos syistä ja taustoista.

Kunnan päätöksenteon yritysvaikutusarvioinnin (yrva) syventämisestä tehtiin niin ikään aloite. Ilkka Tuovinen (meta) ja muut allekirjoittajat toivovat yrvan syventämiseen myös seutukunnan yhteistyötä.

Tammelan valtuusto hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan Keskusta-Mustiala -osayleiskaavakartan oikeusvaikutteiseksi yleiskaavaksi. Alue sijoittuu Kaukjärven ja Mustialanlammin molemmin puolin ja käsittää niin Mustialan kuin Tammelan kirkonkylänkin alueita.

Sen sijaan Hykkilän ja Lunkaan osayleiskaava ei saanut sinettiään valtuustolta. Valtuusto palautti kaavan Minna Nissilän (kesk.) ehdotuksesta yksimielisesti takaisin valmisteluun. Nissilä perusteli valmisteluun palauttamista kaavan riidanalaisten asioiden vuoksi. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic