Uutiset

Uusnatsien marssilla 300 osallistujaa – poliisi raudoitti vastamielenosoittajan Turun kauppatorilla

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) marssiin osallistui poliisin mukaan yli 300 ihmistä.

Turun Puutorilta liikkeelle lähtenyt mielenilmaus päättyi yhden jälkeen Tuomiokirkon viereiselle Akatemiantalolle, jonka edessä ohjelma jatkui puhein. Poliisi ohjaa liikennettä edelleen Tuomiokirkon ympäristössä.

Kulkueen meno sujui pääosin rauhallisesti. Kulkuetta turvaamassa oli muun muassa ratsupoliiseja sekä mellakkapoliiseja varusteissaan. Marssijoiden mukana kulki myös konepistoolein varustettuja poliiseja.

Reitin varrella oli jonkin verran vastamielenosoittajia, mikä poliisin mukaan aiheutti häirintää ja tönimistä molemmin puolin.

Kauppatorilla sattuneessa välikohtauksessa poliisi raudoitti kulkueen ulkopuolisen henkilön.

PVL on saanut käräjäoikeudelta lakkautuksen, mutta päätös ei ole lainvoimainen.

Jo aiemmin tänään Turussa marssivat Turku ilman natseja -mielenosoittajat. Heidän tapahtumansa jatkui musiikilla ja puheella Puolalanpuistossa. Paikalla nähtiin muun muassa Hassan Zubier, joka sai vakavia vammoja auttaessaan puukotuksen uhria.

Turku ilman natseja -marssi sujui rauhallisesti, ja osallistujat huusivat natsien ja fasismin vastaisia iskulauseita useilla kielillä.

Poliisin arvion mukaan paikalla oli yli tuhat marssijaa. Liikkeellä oli enimmäkseen 20–40-vuotiaita, mutta mukana oli myös perheitä.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat