Uutiset

Uusnatsin potku tallentui valvontakameraan – katso video

Asema-aukion valvontakamera tallensi uusnatsiJesse Eppu Oskari Torniaisen potkun, joka kaatoi vuonna 1988 syntyneen uhrin maahan. Video on osa poliisin esitutkintamateriaalin julkista osuutta.

Lännen Media näyttää videon, koska se on yksi keskeisistä todisteista jutussa ja koska tapaus on herättänyt laajaa yhteiskunnallista keskustelua.

Helsingin kaupungin valvontakameran tallenteelta 10. syyskuuta 2016 näkyy, kuinka natsistisen Suomen vastarintaliikkeen neljä miestä seisoo jalkakäytävällä lippurivistössä Asema-aukiolla. Epäilty Jesse Torniainen seisoo lippurivistön vasemmalla puolella. Hän pitää käsiään selkänsä takana.

Uhri kävelee Mannerheimintien suunnasta lippurivistön eteen. Hän pysähtyy rivistössä oikeanpuoleisimpana olevan Suomen vastarintaliikkeen edustajan eteen ja sylkäisee tämän eteen. Sen jälkeen hän jatkaa kävelyä kohti Rautatieasemaa.

Jesse Torniainen kääntyy sylkäisytilanteen suuntaan, ottaa kaksi kävelyaskelta ja viisi nopeaa juoksuaskelta, hyppää ilmaan ja potkaisee voimakkaasti oikean jalan pohjalla uhria rintaan. Uhri kaatuu suorilta jaloilta taaksepäin ja lyö takaraivonsa asfalttiin.

Paikalle tulee ulkopuolisia auttajia. Jesse Torniainen poistuu paikalta Postitalon suuntaan.

Poliisiauto saapuu paikalle noin kolme minuuttia tapahtuman jälkeen.

Tuettuna ylös nostettu uhri saatetaan Rautatieasemalle sisään.

Uhri menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Torniaista syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Torniainen kiistää syytteet, mutta myöntää perusmuotoisen pahoinpitelyn. Tapauksen käsittely alkoi keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Video aukeaa alla olevaa kuvaa klikkaamalla:

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic