Uutiset

Uutissuomalaisen tiedot: Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä antoi sooloilijoille huomautukset

Uutissuomalaisen tietojen mukaan pääministeri Sanna Marin (sd.) keskustelee aiheesta vielä vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin kanssa.
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo puhui medialle eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen eduskunnassa torstaina. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Uutissuomalaisen tietojen mukaan v asemmistoliiton potilasturvallisuuslakia vastaan äänestäneet viisi kansanedustajaa saivat rangaistukse ksi huomautukset torstain ryhmäkokouksessa .

Uutissuomalaiselle kerrotaan, että pääministeri Sanna Marin (sd.) käy vielä keskustelun aiheesta vasemmistoliiton puheenjohtajan, opetusministeri Li Anderssonin kanssa.

Uutissuomalaisen tietojen mukaan mikään ei silti viittaa tällä hetkellä siihen, että vasemmistoliitto ei voisi jatkaa hallituksessa.

– Tärkeintä on vasemmistoliitosta saatu signaali siitä, että koko ryhmä on edelleen sitoutunut hallitusyhteistyöhön. Nyt vasemmistoliitossa ymmärretään– tai ainakin pitäisi ymmärtää– että kaikki oljenkorret on käytetty, Uutissuomalaiselle sanotaan pääministeripuolue SDP:n sisältä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo on vaiennut kurinpitotoimien yksityiskohdista.

Saramo kertoi torstaina medialle, että kaikki puolueen kansanedustajat ovat nyt sitoutuneita hallitusyhteistyöhön ja ”ryhmän sääntöjen mukaiset” toimet on tehty.

Saramon mukaan rangaistukset ovat ryhmän sisäinen asia, mutta eduskuntaryhmä oli rangaistustoimista yksimielinen.

–Ryhmä jatkaa täysillä hallitustyötä, jos se ja kun se on mahdollista, Saramo totesi.

Neljälle äänestyksestä poissa olleelle edustajalle ryhmä ei jakanut rangaistuksia, vaikka ainakin osa olisi vastustanut äänestyksessä lakia, mikäli olisi äänestykseen osallistunut.

Maanantaina hallituspuolue vasemmistoliitto jakaantui, kun sen 16 kansanedustajasta ainoastaan seitsemän äänesti potilasturvallisuuslain puolesta.

Vasemmistoedustajien sooloiluun pettyneet hallituskumppanit ovat odottaneet puolueen osoittavan julkisesti, että vastaava lipsuminen ei toistu.

Saramo vakuuttikin torstaina eduskunnassa, että ”toiste näin ei käy”. Hän sanoi uskovansa, että myös muut puolueet luottavat tähän. Kurinpitotoimia Saramo ei kuitenkaan avannut.

Eduskunnan verkkosivuilta löytyvien vasemmistoliiton eduskuntaryhmän sääntöjen mukaan ryhmäkokous voi antaa jäsenelleen huomautuksia tai varoituksia ”sopimattomasta käyttäytymisestä, laiminlyönnistä taikka näiden sääntöjen tai ryhmän päätösten vastaisesta toiminnasta”.

Ainoastaan ”erittäin raskauttavassa tapauksessa” ryhmän jäsenyydestä voidaan erottaa määräajaksi tai kokonaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic