Uutiset

Vaasan puukotusta edelsi riita kotona - äiti takavarikoi puhelimen

Vaasan puukotuksesta epäilty 15-vuotias poika oli riidellyt kotona ennen tekoaan. Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi hänet perjantaina vangittavaksi tapon yrityksestä. 15-vuotias puukotti puistosssa kävellyttä naista kaulaan keskiviikkoiltana. Nainen sai neljän sentin pituisen haavan. Puukko puhkaisi naisen kaulalla olleen kaulaliinan. Se todennäköisesti hieman suojasi naista, jolla ei ole enää hengenvaaraa. Puukotus tapahtui hieman puoli kahdeksan jälkeen illalla.

Poliisi otti nuorukaisen kiinni hieman ennen iltakymmentä tekopaikan lähistöltä. Häneltä takavarikoitiin kaksi puukkoa. Käräjäoikeuden asiakirjoista selviää, että pojan epäillään myös puhkoneen autojen renkaita ennen kuin päätyi hyökkäämään nuoren naisen kimppuun.

Poliisi on selvitellyt epäillyn tekemisiä keskiviikkoiltana. Käräjäoikeudelle toimitetuista papereista käy ilmi, että poika oli riidellyt kotona alkuillasta ja lähtenyt ulos. Silminnäkijä oli nähnyt hänen puhkovan autonrenkaita läheisellä parkkipaikalla. Poika oli kertonut silminnäkijälle, että äiti oli heittänyt hänet ulos kodista ja takavarikoinut hänen puhelimensa.

Renkaiden puhkomisen jälkeen poika päätyi jostain syystä puukottamaan naista läheisessä puistossa. Uhri ei ollut tekijälle entuudestaan tuttu. Tämän jälkeen poika oli mennyt viettämään aikaa paikalliselle huoltoasemalle.

Poika on kuulusteluissa myöntänyt ”huitaisseensa kohti naista”. Hänen omasta mielestään hän ei kuitenkaan osunut naiseen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic