Uutiset

"Vain yksi ministeri paikalla, ja hänkin entinen" Perussuomalaiset nostattavat henkeä Lahdessa puolueneuvoston kokouksessa

Vilhelm Junnila Naantalista kertoi, että arvet eduskuntaryhmän hajoamisesta ovat jo umpeutuneet.

Perussuomalaiset kokoontuvat lauantaina Lahteen puolueneuvoston kokoukseen käsittelemään puolueohjelmia, nostattamaan henkeä ja hakemaan vauhtia ensi vuoden vaaleihin. Puolueneuvosto kokoontuu välivuosina, jolloin puoluekokousta ei järjestetä.

Kokoontuminen on perussuomalaisten kenttäväen ensimmäinen iso valtakunnallinen kokous puolueen eduskuntaryhmän hajoamiseen johtaneen viime vuoden puoluekokouksen jälkeen.

– Arvet umpeutuivat jo aikoja sitten. Valtava enemmistö jäi tähän porukkaan ja puhaltaa yhteen hiileen. Varsinais-Suomessakin vain yhden käden sormin laskettava määrä henkilöitä lähti muualle, sanoi Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Vilhelm Junnila Naantalista.

– Meillä on ollut ihan hyvä fiilis, vaikka tietenkin se itse tapahtuma oli ikävä. Siitä on hyvin selvitty, Junnila sanoi.

Junnila odottaa perussuomalaisten Lahden kokoukselta ennen kaikkea talouteen liittyviä linjauksia.

– Talouteen liittyviä kysymyksiä on syytä avata. Maahanmuuttopoliittinen linja tiedetään.

Talouspolitiikassa puolueen linja pitää Junnilan mukaan olla se, että käytetään veroja tämän maan hyväksi.

– Ennen ensi vuoden vaalisumaa on hyvä saada linjamme terävöitettyä, jotta ihmiset tietävät, mitä me ajamme.

Alavuden perussuomalaisten varapuheenjohtaja Matti J. Mikkola muisteli,kuinka vielä kaksi vuotta sitten puolueneuvoston kokouksessa oli viisi ministeriä paikalla.

– Nyt on vain yksi ministeri paikalla, mutta hänkin on ex-ministeri, Mikkola viittasi perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemeen, joka oli 1990-luvulla kristillisten ministerinä.

– Tilanteet elävät ja muuttuvat, mutta kyllä minä ihmettelen, miksi tällaisen puolueen eduskuntaryhmä hajosi. Heillä oli varmaan syynä se oma hillotolppa ja se, että oma asema säilyy, Mikkola sanoi.

Ei saa jäädä tuleen makaamaan

Puolueneuvoston kokoukselta Mikkola odottaa uusia tuulia.

– Ei saa jäädä tuleen makaamaan, vaan pitää mennä eteenpäin ja saada lisää uskottavuutta. Maahanmuuttopolitiikan lisäksi pitää ajaa etenkin vanhusten ja työttömien asiaa.

– Myös turvallisuus on erittäin tärkeätä. Poliiseja lisää ja rajalla pitää vähän katsoa, keitä tänne otetaan, Mikkola sanoi.

Yli tuhatta odotetaan paikalle

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Lahden kokouksesta tulee perussuomalaisten historian suurin puolueneuvoston kokous.

– Luvassa on paljon poliittista puhetta ja ohjelmatyötä. Meillä jäsenet pääsevät vaikuttamaan ohjelmien tekemiseen.

Lahden Messuhallissa järjestettävään yksipäiväiseen kokoukseen odotetaan jopa yli tuhatta osallistujaa. Kokouksessa käsitellään useita puolueohjelmia.

– Ne ovat pohjana kaikille ensi kevään vaaleille. Isoin juttu on periaateohjelma, joka tänään varmaan hyväksytään, Slunga-Poutsalo sanoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti