Uutiset

Valamiehistö yrittää päättää Bill Cosbyn syyllisyydestä – koomikkoa syytetään naisen huumaamisesta ja raiskaamisesta

Pennsylvanialainen kaksitoistahenkisen valamiehistön oli keskiviikkona määrä aloittaa pohdiskelu siitä, pitäisikö yhdysvaltalainen koomikko ja näyttelijä Bill Cosby tuomita seksuaalisesta hyväksikäytöstä vai ei. Aikaisempi valamiehistö päätyi pohdinnoissaan umpikujaan.

Bill Cosby tunnetaan muun muassa TV-sarjasta Bill Cosby Show. 80-vuotiaan koomikon syytetään tammikuussa 2004 hyväksikäyttäneen 45-vuotiasta Andrea Constadia kolme kertaa hänen kotinsa ulkopuolella Philadelphiassa.

Valamiehistö kuuli syyttäjiä ja puolustusta tiistaina. Viime vuonna valamiehistö pohti hyväksikäyttösyytöksiä viisi ja puoli päivää, mutta päätyi silti umpikujaan. Tuomari määräsi oikeudenkäynnin rauenneeksi, ja Cosby vapautettiin. Tämä tapahtui vain muutama kuukausi ennen #MeToo -kampanjan alkua.

Syyttäjät lähtivät kuitenkin uudelle kierrokselle. Jos Cosby tuomitaan tällä kertaa, saattaisi häntä odottaa jopa kymmenen vuoden tuomio.

Kaiken kaikkiaan yli 50 naista on syyttänyt Cosbya seksuaalisesta ahdistelusta. Ahdistelut ovat tapahtuneen useamman vuoden aikana, ja monet niistä ovat jo vanhentuneita. Vain Constadin tapaus saatiin oikeuden käsiteltäväksi. Constad oli hyväksikäytön aikana yliopiston naiskoripallojoukkueen manageri.

Constadin mukaan Cosby huumasi ja raiskasi hänet vuonna 2004. Naista pelotti kertoa tapahtuneista jälkeenpäin kenellekään.

Cosby on kiistänyt syytökset ja sanonut, että sukupuoliyhteys tapahtui molempien suostumuksesta. Cosbyn lakimiehet ovat kertoneet, että Cosby ja Constad alkoivat tapailla toisiaan romanttisesti tavattuaan toisensa Cosbyn vanhassa yliopistossa.

#MeToo -kampanjan myötä oikeustalolla on usein ollut protestoijia, jotka ovat vaatineet oikeutta hyväksikäytön uhreille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti