Uutiset

Valepoliisiksi epäiltyä ei vangittu

Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi kiinniotetun valepoliisiksi epäillyn vapautettavaksi. Hämeen poliisi oli esittänyt keski-ikäisen miehen vangitsemista todennäköisin syin joko törkeään petokseen tai vaihtoehtoisesti törkeästä rahanpesusta. Miehen tiliä oli käytetty petoksella viedyn rahan siirtelyyn.
Vangitsemisen edellytyksiä ei käräjäoikeuden mukaan ollut, koska tilitapahtumat ja rahojen nostot eivät riitä osoittamaan syyllistymistä rikokseen riittävän suurella todennäköisyydellä.
Poliisi tähdentää, että verkkopankkitunnuksia ei missään olosuhteissa pidä kertoa tai luovuttaa kenellekään. Mikään viranomainen ei näitä tunnuksia virkatehtävissään tarvitse. 
Hämeen poliisilla on tutkittavanaan kymmeniä ns. valepoliisi-juttuja, joissa on soitettu poliisina esiintyen yleensä iäkkäälle henkilölle ja erehdytetty tämä luovuttamaan verkkopankkitunnuksensa vetoamalla kiireellisiin rikoksen selvittämiseen liittyviin tekosyihin.
Tunnusten saannin jälkeen uhrin tilillä olevat varat on siirretty heti joko omalle tai apurin käytössä olevalle tilille. 
Rahojen takaisin saaminen tai rikollisten vastuuseen saattaminen ei ole helppoa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic