Uutiset

Valiokunnan Vanhanen sotilasjohtajien tapaamisesta: "Suomi toimii siinä hovimestarina, muuta roolia ei ymmärtääkseni ole"

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk.) kertoo, että sotilasjohtajien tapaamista on valmisteltu Suomen puolelta erittäin hiljaisin ovin. Vanhasen mukaan valiokuntia ei ole erikseen tiedotettu aiheesta, eikä se myöskään suoranaisesti kuulu eduskunnalle.

-Suomi siinä toimii hovimestarina, muuta roolia ei ymmärtääkseni ole, myöskään aloitteentekijänä. Kyllä se aloite on näiden kahden valtion puolelta tullut, Vanhanen sanoo Lännen Medialle.

Vanhasen mukaan vastaavanlaisten kokousten järjestäminen on hyvä asia.

-Hyvä, että kokouksia pidetään ihan vain vahinkojen välttämiseksi, Vanhanen sanoo.

Tällä hän viittaa siihen, että Venäjällä ja Yhdysvalloilla on molemmilla Syyriassa aseellista läsnäoloa. Tästä syystä asemahtien keskusteluyhteyden sujuvuus on tärkeä.

-Täytyy olla molemmin puolin vastuuta, ettei tietämättä toisesta tee jotain sellaista, mikä aiheuttaa suuremman konfliktin vaaran, Vanhanen sanoo.

Ulkoasiainvaliokunta käsittelee merkittävät valtiosopimukset sekä yleistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ulkomaankauppapolitiikkaa, kehitysyhteistyötä, kansainvälisiä järjestöjä ja suomalaisten rauhanturvajoukkojen asettamista koskevia asioita samoin kuin Euroopan unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevat asiat.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic