Uutiset

Valtio kustantaa Matti Nykäsen hautajaiskuluja 20  000 euroon asti, kerrotaan urheiluministeri Terhon esikunnasta

Opetus- ja kulttuuriministeriö kustantaa mäkihyppääjä Matti Nykäsen hautajaiskuluja enintään 20  000 eurolla, kerrotaan urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) esikunnasta. Kuva: Kimmo Penttinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö kustantaa mäkihyppääjä Matti Nykäsen hautajaiskuluja enintään 20  000 eurolla, kerrotaan urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) esikunnasta STT:lle. Kyseessä eivät kuitenkaan ole valtiolliset hautajaiset.

Aiemmin Terho sanoi urheiluministerinä olevansa sitä mieltä, että Nykäselle voisi järjestää valtiolliset hautajaiset. Myöhemmin urheiluministeri kertoi Nykäsen omaisten haluavan viettää hautajaiset perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita.

Nykyisin valtiolliset hautajaiset järjestetään presidenteille. Valtioneuvosto voi kuitenkin poikkeustapauksissa päättää hautajaisten järjestämisestä tai rahoittamisesta hyvin pitkäaikaisille pääministereille, eduskunnan puhemiehille ja henkilöille, joilla on erityistä kansallista merkitystä.

Oilers tyytyväinen käänteestä

Hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers kertoo olevansa tyytyväinen siitä, että valtio maksaa Nykäsen hautajaiskulut. Järjestö kertoi aiemmin, että se kustantaisi Nykäsen hautajaiset.

Oilersin mukaan leski Pia Nykänen kuitenkin kertoi viikonloppuna, että Suomen valtio on ilmoittanut haluavansa kattaa mäkihyppysuuruuden hautajaiskulut.

–  Meille tämä asioiden uusi käänne sopii erinomaisesti. Ainoa tavoitteemme oli se, että Matti saa ansaitsemansa hautajaiset. Nyt niin tapahtuu, sanoo Oilersin kunniapuheenjohtaja Mato Valtonen tiedotteessa.

Nykäsen läheiset ovat kertoneet aiemmin, että mäkihyppysankari haudataan Jyväskylään.

Valtion osallistumisesta Nykäsen hautajaiskuluihin kertoi aiemmin Seiska.

Uusimmat

Fingerpori

comic