Uutiset

Valtioneuvosto nimitti ministereille viisi valtiosihteeriä

Rinteen hallituksen ryhmäpotretti otettiin perinteisesti Säätytalon portaissa torstaina 6. kesäkuuta. Valtioneuvoston jäsenten ryhmäkuvassa, ylhäällä oikealla, on myös valtioneuvoston oikeuskansleri Tuomas Pöysti. Kuva: Joel Maisalmi
Valtiosihteerit toimivat ministereiden apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Kuvassa Rinteen hallituksen ministerit. Kuva: Joel Maisalmi

Valtioneuvosto nimitti torstaina viisi valtiosihteeriä. He toimivat ministerien apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä.

Valtiotieteiden maisteri, Master of Arts Johanna Sumuvuori toimii ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) valtiosihteerinä 9.7. lukien. Hän siirtyy valtiosihteeriksi Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistövirkamiehen tehtävästä.

Sumuvuori on toiminut aikaisemmin muun muassa vihreiden kansanedustajana (2006-2011 ja 2015) ja kaupunginvaltuutettuna (Helsinki 2001-2016) sekä erilaisissa luottamustehtävissä. Sumuvuorella on monipuolista kokemusta myös järjestö- ja kulttuurisektorilta sekä viestinnästä.

 

Valtioneuvosto nimitti lisäksi neljä valtiosihteeriä 4.7. lukien.

Oikeustieteen maisteri Valtteri Aaltonen nimitettiin kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) valtiosihteeriksi ja yhteiskuntatieteiden maisteri Tuomo Puumala tiede- ja kulttuuriministeri Annikki Saarikon (kesk.) valtiosihteeriksi.

Aaltonen siirtyy valtiovarainministeriöön sosiaalidemokraattisesta eduskuntaryhmästä, jossa hän on työskennellyt lakimiehenä. Lisäksi hän on työskennellyt lakimiehenä Suomen Journalistiliitossa ja omistajaohjausministerin virkamiessihteerinä valtioneuvoston kansliassa.

Puumala on toiminut aiemmin keskustan kansanedustajana vuosina 2007-2019. Hän toimi eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenenä 12 vuotta, joista viimeiset neljä vuotta valiokunnan puheenjohtajana.

Puumala on myös entinen keskustan varapuheenjohtaja, keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ja keskustanuorten puheenjohtaja.

 

Oikeustieteen maisteri Jari Partanen nimitettiin elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk.) sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) valtiosihteeriksi.

Partanen toimi edellisessä hallituksessa keskustan ministeriryhmän poliittisena valtiosihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerinä sekä eduskunnan 1. varapuhemiehen, puolustusministerin ja ympäristöministerin erityisavustajan tehtävissä.

Valtiotieteen maisteri Terhi Lehtonen nimitettiin ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr.) valtiosihteeriksi.

Lehtonen siirtyy valtiosihteeriksi Euroopan komission ilmastopääosastolta, missä hän työskenteli muun muassa kansainvälisiin neuvotteluihin liittyvissä tehtävissä vuodesta 2018 alkaen. Aiemmin hän toimi 14 vuotta europarlamentissa vihreiden ympäristöpoliittisena neuvonantajana.

 

Valtioneuvoston yleisistunnossa valtiosihteerit Aaltonen, Lehtonen ja Sumuvuori antoivat virkavakuutuksen ja valtiosihteeri Puumala vannoi virkavalan. Valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä.

Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti