Uutiset

Valtuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero tuskin johtaa Antti Rinteen seuraajan valintaa – "Ei ole tällä tiedolla tulossa, vaan on sairauslomalla"

Sdp:n puoluevaltuusto valitsee sunnuntaina pääministeriehdokkaan Antti Rinteen tilalle. Valtuuston puheenjohtaja on Sirpa Paatero, joka ei kuitenkaan sairauslomansa vuoksi ole tulossa johtamaan kokousta.

Omistajaohjausministerin tehtävästä eronnut Sirpa Paatero ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole tulossa johtamaan sdp:n puoluevaltuuston kokousta sunnuntaina. Kokouksessa valitaan sdp:n pääministeriehdokas Antti Rinteen seuraajaksi sekä puolueen muut ministeriehdokkaat.

Rinne ilmoitti tiistaina eroavansa pääministerin tehtävistä Posti-kohun seurauksena sen jälkeen, kun hallituskumppani keskusta sanoi menettäneensä luottamuksen Rinteeseen.

Myös Paateron eron syynä oli Posti-jupakka. Pääministeri Rinne kertoi Paateron erosta viikko sitten perjantaina. Paateron tiedotettiin jäävän sairauslomalle 13. joulukuuta saakka.

Paatero toimii sdp:n puoluevaltuuston puheenjohtajana. Valtuusto valitsee sunnuntain kokouksessaan pääministeriehdokkaaksi puolueen varapuheenjohtajan, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin tai eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin.

– Ei ole tällä tiedolla tulossa, vaan on sairauslomalla, vastasi puoluesihteeri Antton Rönnholm Lännen Median kysymykseen siitä, johtaako Paatero kokouksen sairauslomastaan huolimatta.

Marin kisaan ennakkosuosikkina

Puoluevaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Tommi Raunela Satakunnan piiristä ja toisena varapuheenjohtajana Kaarin Taipale Helsingin piiristä. Puoluevaltuusto on ylintä päätösvaltaa käyttävä elin puoluekokousten välillä. Sdp:n puoluevaltuustoon kuuluu 60 jäsentä ja 60 varajäsentä.

Marinia kannatti pääministeriehdokkaaksi Lännen Median kyselyssä 18 ja Lindtmania 12 vastaajaa. Peräti 19 puoluevaltuutettua ei osannut tai halunnut nimetä suosikkiaan etukäteen. Lännen Median keskiviikkona tekemään kyselyyn vastasi 49 valtuutettua. Varavaltuutetut eivät olleet kyselyssä mukana.

Uusimmat

Fingerpori

comic