Uutiset

Vankiloissa aletaan palata normaaliin päiväjärjestykseen – Koronarajoituksia puretaan harkitusti

Kuntosalit, liikuntasalit, saunat ja kirjastot avataan vankien käyttöön 1. kesäkuuta.
Koronaepidemia on aiheuttanut vankiloissa tuntuvia toimintarajoituksia. Arkistokuvassa on Vantaan vankila. Kuva: Kimmo Brandt / Arkisto
Koronaepidemia on aiheuttanut vankiloissa tuntuvia toimintarajoituksia. Arkistokuvassa on Vantaan vankila. Kuva: Kimmo Brandt / Arkisto

Monien muiden elämänalojen tapaan myös vankiloissa siirrytään vähitellen kohti normaalia päiväjärjestystä.

Rikosseuraamuslaitos (RISE) tiedotti maanantaina iltapäivällä, että koronaepidemian vuoksi tehtyjä rajoituksia puretaan 1. kesäkuuta alkaen. Se tarkoittaa muun muassa kuntosalien, liikuntasalien, saunojen ja kirjastojen avaamista vankien käyttöön. Avautuminen koskee sekä suljettuja laitoksia että avovankiloita.

RISE:n pääjohtaja Arto Kujala toteaa tiedotteessa rajoitusten purkamisen tapahtuvan asteittain ja harkitusti, jotta työntekijöiden ja vankien turvallisuus voidaan taata mahdollisimman hyvin.

Lue myös: Koronavirus sulki Hämeenlinnan avovankilat – Vanajan vankilassa äitiensä kanssa asuvien lasten tapaamisia rajoitettu (HäSa 21.5.)

Esimerkiksi vankien poistumislupiin sovelletaan toistaiseksi nykyistä tiukkaa käytäntöä. Poikkeuksia ovat vain lähiomaisen hautajaisten tai vakavan sairastumisen kaltaiset erittäin tärkeät syyt.

Lähiomaisten ja vankien lasten tapaamisiin liittyviä päätöksiä on luvassa juhannusviikolla. Tapaamiset ovat olleet keskeytyksissä 13. maaliskuuta alkaen. Ne on korvattu Skype-kontakteilla.

Tällä hetkellä vankiloissa ei ole koronaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic