Uutiset

Varhaiskypsä Ville Niinistö oli pallokentällä suoraviivainen – Pelikaveri: "Pärjäsi juoksuvoimalla"

Vihreiden kansanedustaja ja puolueensa entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ilmoittautui perjantaina kilpaan Suomen Palloliiton puheenjohtajuudesta.

Mutta millainen Niinistö on itse pelikentällä? Hänen tiedetään pelanneen nuorena vuosikausia Kaarinan Pojissa hyökkääjänä.

Sivustollaan Niinistö kuvailee noita aikoja näin: ”Parhaimmillaan olin Kaarinan Poikien maalikuningas usean vuoden ajan sinne noin 15-vuotiaaksi asti, ennen kuin polvivammat alkoivat. Pelitapamme kavereiden myöhempien kertomusten perusteella oli seuraava: pitkää palloa, Ville juoksee perään ja tekee maalin.

Kysyimme Niinistön pitkäaikaiselta pelikaverilta Simo Lehtoselta, muistaako hän Niinistön peliuran samalla tavoin.

Lehtonen on syntynyt Niinistön tavoin vuonna 1976 ja oman muistinsa mukaan hän pelasi Niinistön kanssa samassa joukkueessa noin 10-vuotiaasta A-junioriksi asti, eli koko teini-iän ajan.

-Hän oli joukkueemme kantava voima kärkimiehenä. Erittäin nopeajalkainen, suoraviivainen hyökkääjä, kertoo nykyään Kaarinan Poikien maalivahtivalmentajana toimiva Lehtonen

Keneen nykyiseen tunnettuun pelaajaan Niinistöä voisi verrata?

-En osaa oikeastaan sanoa keneen häntä tänä päivänä vertaisi, hän oli niin suoraviivainen. Pantiin pallo pystyyn ja hän juoksi aina puolustuslinjat läpi. Hän pärjäsi sillä juoksuvoimalla, se oli hänen valttikorttinsa, Lehtonen kuvailee.

Tuliko Niinistö puolustuksen avuksi, kun joukkue oli ahdingossa?

-Minun mielipiteeni on, että hänet ennemminkin jätettiin ylös hoitamaan omat hommansa, eli tekemään maalit. Mutta kyllä hän on viimeisen päälle joukkuepelaaja ollut, ei siinä mitään.

Lehtosen mukaan on hyvä, että Niinistö lähti Palloliiton puheenjohtajakisaan.

-Toivotan parasta hänelle.

Niinistö itse kirjoittaa sivustollaan olleensa varhaiskypsä: ”Kasvoin jo täyteen mittaani noin 14-vuotiaana ja olin raamikas. Kerran tein FC Honkaa vastaan 5 maalia, voitimme 5-0, ja vastustajan valmentaja juoksi kentälle pelin jälkeen sanomaan, että tuon pojan täytyy olla yli-ikäinen – sillä kasvaa jo partakin.

Turun piirin piirijoukkueessa hän kertoo pudottaneensa pelipaikaltaan Jonathan Johanssonin, josta sittemmin tuli A-maajoukkueen avainpelaaja.

Ville Niinistön setä Sauli Niinistö valittiin Palloliiton puheenjohtajaksi vuonna 2009, mutta kolmivuotiskausi jäi kesken, kun hänetvalittiin presidentiksi.

Perjantaina Palloliiton puheenjohtajakisaan ilmoittautui toinenkin korkean profiilin ehdokas, suursijoittaja ja KuPSin pääomistaja Ari Lahti.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic