Uutiset

Vartiointialan palkkariitaan sopu - kaikki työtaistelutoimet peruuntuvat

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 suomalaista.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry ovat päässeet sopuun vartiointialaa koskevassa työriidassa. Osapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan tiistaina antaman sovintoehdotuksen.

Sopimuksen palkantarkistusten keskimääräinen palkkakustannusten tasoa nostava vaikutus koko vartiointialalla seuraa tasoltaan liittokierroksella syntyneiden sopimusten linjaa, joka on yhteensä 3,2 prosenttia kahden vuoden aikana.

Sopimus sisältää myös taulukkopalkkojen tarkistuksia ilta- ja yötyölisiin.

Lisäksi sovittiin yrityskohtaisesta järjestelyerästä, jonka suuruus on prosenttia laskettuna yrityksen marraskuun palkkasummasta. Tavoitteena on huomioida erityisolosuhteita ja erityisammattitaitoa.

– Erää voidaan käyttää paikallisesti niin, että se palvelee sekä työntekijöiden tarpeita korotuksen kohdistamisessa että antaa työnantajille mahdollisuuden huomioida paikallisia olosuhteita. Juuri tässä kiteytyy paikallisen sopimisen arvo, PAMin puheenjohtaja Ann Selin sanoo.

Syntynyt sopimus on voimassa huhtikuun loppuun 2020.

Työriitaan liittyvät lakkouhat on peruttu.

Vartiointialan työkiistaa soviteltiin tiistaina puoliöille asti valtakunnansovittelijan toimistolla.

Valtakunnansovittelija Vuokko Pekkala jätti sen päätteeksi Palvelualojen ammattiliitolle ja Palvelualojen työnantajat Paltalle sovintoesityksen, johon riidan osapuolet antoivat vastauksensa torstaina kello 9.

Vartiointiala on ollut sopimuksettomassa tilassa jo vapusta asti. Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti