Uutiset

Vasemmistoliiton Li Andersson: sote otettava parlamentaariseen valmisteluun

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaatii, että sote-uudistuksen valmisteluun on otettava mukaan myös oppositiopuolueet. Ennen sote-uudistuksen voimaantuloa vuonna 2020 on edessä eduskuntavaalit keväällä 2019.

-Hallituksella ei ole perusteita jatkaa uudistuksen valmistelua ilman parlamentaarista yhteistyötä, kun sen toimeenpanokin siirtyy seuraavalle hallitukselle. Parlamentaarinen valmistelu olisi kestävä ratkaisu, Andersson kommentoi Lännen Medialle.

Andersson sanoo, että kokoomuksen ajama valinnanvapaus ja markkinaehtoistaminen joutuisivat eduskunnassa vahvaan vastatuuleen.

-Sille ei löydy tukea eduskunnan sisältä, ja kokoomus haluaa pitää siitä niin kovin kiinni, että tuskin tulevat vastaan. Tuntuu siltä kuin yksi tavoite markkinoiden avaamisesta määrittelee koko uudistuksen jopa ohi muiden tavoitteiden ja tärkeiden asioiden.

Andersson kiittelee eduskunnan toimielinten toimintaa.

-Ne tekevät työnsä niin kuin pitää. Tämä episodi muistuttaa meitä perustuslakivaliokunnan roolin tärkeydestä suomalaisessa järjestelmässä.

Andersson muistuttaa, että perustuslailliset ongelmat olivat virkamiesten tiedossa jo vuoden alussa, mutta hallitus jatkoi esityksen valmistelua.

-Läpisaanti on ollut niin tärkeää, että kokoomus on ollut valmis vetämään mutkat suoriksi sekä lainvalmistelussa että perustuslaissa, Andersson suomii.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic