Uutiset

Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus

Puolue ei aio nostaa nykyistä enemmän viestinnässään esiin suosittua puheenjohtajaansa Li Anderssonia.
Puheenjohtaja Li Andersson puhalsi myös yhden vaaleansinisen ilmapallon, kun hän esitteli puolueensa uutta ilmettä.

Siniset puijasivat viime keväänä toimittajia kutsumalla heitä eduskuntaan katsomaan isoa paljastusta, joka liittyy puolueen identiteettiin. Se oli kuitenkin vain S-kirjaimen muotoinen logo, joka muistutti kaupparyhmän tunnusta.

Vasemmistoliitto ei syyllistynyt samanlaiseen harhautukseen, kun se perjantaina julkisti uuden visuaalisen ilmeensä. Tiedotustilaisuuden aihe kerrottiin rehellisesti etukäteen.

– Haluamme uudistaa puolueen ilmettä sitä myötä kuin myös puolue uudistuu, sanoo puheenjohtaja Li Andersson.

Vasemmistoliiton päävärinä pysyy punainen, jonka sävy on nyt päivitetty nykyaikaiseksi. Väripaletti täydentyy sinisellä, keltaisella sekä pinkillä.

Puoluetunnus on lentävä lintu, jonka tarkoituksena on korostaa vasemmistoliiton ympäristöarvoja. Li Anderssonin mukaan monet näkevät sen myös rauhan kyyhkynä.

Imagotutkimuksen kärjessä

Imagotutkimuksissa Li Andersson on menestynyt hyvin ja Taloustutkimuksen pääministerigallupissa hän jopa ohitti Antti Rinteen (sd.), kun vastaajille lueteltiin vaihtoehdoiksi kuusi puoluejohtajaa.

Anderssonia ei kuitenkaan aiota tuoda puolueen viestinnässä esille aiempaa enemmän.

– Päinvastoin, koen itse, että puolueen kannatuksen kasvattamiseksi olisi tärkeätä laajentaa naamagalleriaamme.

Helsingin Sanomien imagoselvityksen mukaan Anderssonin imago on niin hyvä, että joka viides voisi lähteä hänen kanssaan kaljalle.

– Kutsuja tuli aika paljon jutun julkaisun jälkeen, mutta nyt vähemmän. Kunto ei valitettavasti kestä toteuttaa kaikkia pyyntöjä.

Perusasiat kantavat

Kansalaisilta Andersson kertoo saavansa hyvää palautetta siitä, että hän vastaa kysymyksiin ja perustelee kantojaan. Hän ihmettelee, että näin yksinkertaiset asiat korostuvat aikoina, jolloin korostetaan mielikuvapolitikointia.

– Perusasioihin keskittyminen kantaa aika pitkälle. Puolueen uskottavuuden kannalta on tärkeätä, että ne asiat, joita vasemmistoliitto ajaa, oikeasti parantaisivat tavallisten ihmisten arkea ja ne ovat hyvin perusteltavissa.

Kiky oli oikeistolle tärkeä

Sdp pyrkii nyt kovasti profiloitumaan vaihtoehdoksi kokoomuksen dominoimalle hallitukselle. Miten vasemmistoliitto estää, ettei se jää demareiden varjoon?

Andersson kehottaa tarkistamaan, miten pitkään eri puolueet ovat puhuneet esimerkiksi työn murroksesta, sosiaaliturvan uudistamisesta, perustulosta ja työttömien karenssien poistosta ja mikä oli puolueiden suhtautuminen kilpailukykysopimukseen.

– Palkkojen leikkaaminen samaan aikaan, kun leikataan tutkimuksesta ja koulutuksesta, ei ole menestysresepti, jolla Suomi pärjää.

Presidentti Sauli Niinistöstä kirjoitetun kirjan paljastukset siitä, että presidentti vaikutti kilpailukykysopimuksen syntyyn, osoittavat Anderssonin mukaan sen, kuinka tärkeätä kiky-sopimuksen läpivienti oli Suomen oikeistolle.

– Julkisen sektorin työntekijät kärsivät edelleen lomarahaleikkauksesta, joka on vieläkin voimassa.

Demarien voitto ei riitä

Todellinen suunnanmuutos nykyiseen politiikkaan on Anderssonin mukaan mahdollista saada aikaan, jos Suomeen saadaan eduskuntavaalien jälkeen punavihreä hallitus.

– Siihen ei riitä demareiden vaalivoitto, vaan se, että nykyisten oppositiopuolueiden kannatus kokonaisuudessaan kasvaa.

Eniten Anderssonia huolestuttaa, jos puheet koulutukseen panostamisesta ja eriarvoistumiskehityksen kääntämisestä eivät realisoituisi vaalien jälkeen.

Onko sellainen riski olemassa, jos sdp menee hallitukseen kokoomuksen tai keskustan kanssa?

– Kyllä näen riskin silloin suurempana, kuin että jos meillä on punavihreä hallitus.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti