Uutiset

Vaunumarssi oli lapsiperheiden voimannäyttö

FORSSA Sunnuntaina 1. lokakuuta 1995 vihmoi vettä ja tuuli niin kovaa, että sateenvarjot kääntyilivät ympäri. Kun Lounais-Hämeen aluesairaalan lastenosaston kannatusyhdistys Aslakin puheenjohtaja Elina Kaislasalo perheineen saapui Forssan torille, hän ajatteli, tuleeko paikalle muita kuin yhdistyksen johtokunnan jäseniä.

Tarkoituksena oli järjestää vaunumarssi lakkautusuhan alla olleiden sairaalan synnytys- ja lastenosastojen säilyttämisen puolesta.

Vähän ennen h-hetkeä alkoi tapahtua. Lapsiperheitä tuli torin ympäristöön sankoin joukoin. Surkean sään takia moni saapui marssin lähtöpaikalle vasta viime tipassa.  

– Vaunujen ja ihmisten määrä oli käsittämätön. Marssi kulki Kartanonkatua pitkin kohti jäähallin pihaa. Itse marssin jonon alussa. Kartanonkadun päässä sairaalalle käännyttäessä katsoin taaksepäin ja näin valtavan määrän marssijoita takanani. Se oli iso voimannäyttö lapsiperheiltä ja osoitti, että tärkeän asian puolesta ihmiset ovat valmiita toimimaan. Eikä siihen aikaan ollut sosiaalista mediaa, jossa tapahtumaa olisi voinut rummuttaa. Tieto kulki suusta suuhun, Kaislasalo muistelee.

Lue lisää tiistain Forssan Lehdestä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic