Uutiset

Väyrynen: En ymmärrä Sipilän vatvomista selvässä asiassa

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoo, ettei hän ymmärrä, miksi keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilä vatvoo yhä samaa ja jo selvitettyä asiaa.

Väyrynen viittaa tällä Sipilän lehtilausuntoon (Karjalainen 22.10.), jossa Sipilä kehottaa kansalaispuolueen perustanutta Väyrystä eroamaan keskustasta. Sipilän mukaan keskustan säännöt ovat puoluejäsenyyksien osalta selvät: Väyrynen ei voi kuulua kahteen puolueeseen yhtä aikaa.

-Minä olen Keminmaan keskustaseuran puheenjohtaja, enkä aio ryhtyä itseäni erottamaan. Ja Keminmaan keskustaseuran voisi erottaa puolueesta vain keskustan puoluevaltuusto, Väyrynen selvittää.

Hänen mukaansa keskustankin kannattaisi ottaa oppia kansalaispuolueesta, joka päinvastoin kuin erottaa niin kokoaa ihmisiä yhteen.

Väyrynen ilmoitti päättyvällä viikolla, että hän palaa eduskuntaan, jos ei voita alkuvuoden presidentinvaaleja. Hän kertoi muodostavansa oppositiossa todennäköisesti oman eduskuntaryhmänsä. Samalla Väyrynen sanoi olevansa edelleen myös keskustan jäsen.

Väyrynen jatkoi myös ankaraa istuvan presidentin Sauli Niinistön arvostelua sunnuntaina blogissaan .

Pahinta Väyrysen mukaan on, että Niinistön johdolla Suomea on viety liittoutumispolitiikan tielle.

-Muutos alkoi jo Jyrki Kataisen johtaessa valtioneuvoston työtä. Sipilän hallituksen toimikaudella Suomi on pyrkinyt tulkitsemaan Lissabonin sopimusta siten, että se velvoittaisi EU:n jäsenmaita antamaan toisille jäsenmaille myös sotilaallista apua. Tällä perusteella säädettiin äskettäin laki, jonka nojalla suomalaisia sotilaita voidaan lähettää ulkomaille myös taistelutehtäviin, hän kirjoittaa.

Jos Euroopan unioni muutettaisiin sotilasliitoksi, Suomelle tulisi Väyrysen mukaan kovempia sotilaallisia velvoitteita kuin Nato-jäsenyyden perusteella.

-Sauli Niinistö on toiminut kuuden vuoden takaisten vaalilupaustensa mukaisesti. EU:n yhteistä puolustusta pyritään kehittämään niin pitkälle kuin suinkin mahdollista ja jos tätä kautta ei päästä riittävän pitkälle, liitytään Natoon. Niinistö on antanut vahvan tuen jopa EU:n yhteisen armeijan muodostamiselle, Väyrynen huomauttaa.

Hänen mielestään Suomen uskottavuus sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana on palautettava.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic