Uutiset

Väyrynen pitää yhden kansanedustajan ryhmäkokouksen – puolueen johto puuttuu paikalta, riita jatkuu

Puolueiden kesäkokousten sarja jatkuu. Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen pitämä kansalaispuolueen ryhmäkokous jää kesäkokouksista pienimmäksi.
Kansanedustaja Paavo Väyrynen (oik.) on riitautunut eduskunnassa edustamansa puolueen nykyjohdon kanssa. Sami Kilpeläinen on käräjäoikeuden päättämä kansalaispuolueen puheenjohtaja. Paavo Väyrynen on toistaiseksi puolueen jäsen ja muodostaa sen eduskuntaryhmän.

Kansanedustaja Paavo Väyrynen pitää kansalaispuolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksen ilman puolueen johdon paikallaoloa.

– Paikalla on Paavo, avustajakunta ja ehkä joitakin muita. Ei kovin monta osanottajaa ole, kertoo Väyrysen eduskunta-avustaja Kaija Huida.

Väyrynen perusti kansalaispuolueen eduskuntaryhmän kesäkuussa ennen kuin Helsingin käräjäoikeus antoi päätöksensä kansalaispuolueen maaliskuun kokousta koskevista riidoista.

Käräjäoikeuden mielestä Sami Kilpeläinen on Kansalaispuolueen puheenjohtaja.

– Onhan tämä koominen tilanne. Paavo Väyrynen esiintyy puolueen nimissä, josta hänet on erotettu. Tosin päätöksen toimeenpano on keskeytetty, sanoo Sami Kilpeläinen.

Käräjäoikeus hylkäsi kesäkuussa kaikki muut Väyrysen hakemat, maaliskuun kokouksen päätöksiä koskevat toimeenpanokiellot paitsi Väyrysen itsensä erottamisen kansalaispuolueesta. Siitä Helsingin käräjäoikeus päättää kaksipäiväisessä istunnossa ensi ja seuraavalla viikolla. Silloin kansalaispuolueen riitoja käsitellään käräjillä jälleen.

Koska Väyrynen yhä on puolueen jäsen, hän voi toimia sen nimissä eduskunnassa.

Kilpeläinen sanoo selvitelleensä asiaa eduskunnan kanssa. Väyrynen voi käyttää kansalaispuoluetta ryhmänimenä niin kauan kuin on puolueen jäsen.

Heinäkuussa Väyrynen ilmoitti aloittavansa kannattajakorttien keräämisen uutta Seitsemän tähden liike -puoluetta varten.

Blogissaan Väyrynen perusteli uuden puolueen perustamista sillä, että kansalaispuoluetta koskevat oikeusjutut saattavat estää sen osallistumisen ensi kevään vaaleihin.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic