Uutiset

Väyrynen pyrkii Uudeltamaalta eduskuntaan –laskee itsensä Lapin kahdeksanneksi edustajaksi, jos tulee valittua

Puoluerekisteriin merkitty Seitsemän tähden liike hakee kansanedustajaehdokkaita lehti-ilmoituksella.
Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen kertoi eduskuntavaalien suunnitelmistaan keskiviikkona Helsingissä. Kuva: Aki Taponen

Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen pyrkii huhtikuussa eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.

Väyrynen kertoi keskiviikkona järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että valinta Lapin ja Uudenmaan vaalipiirin välillä oli vaikea. Hänet on valittu eduskuntaan seitsemän kertaa Lapista ja neljä kertaa Uudeltamaalta.

– Uudenmaan edustajanakin olen vastustanut keskittävää aluepolitiikkaa ja tukenut koko maan tasapuolista kehittämistä. Jos tulen valituksi Uudeltamaalta, Lapilla on siis eduskunnassa kahdeksas edustaja, Väyrynen päätteli.

Seitsemän tähden liikkeen tavoitteena on Väyrysen mukaan saada noin kymmenen kansanedustajaa. Puoluesihteeri Seppo Hauta-ahon laskemien mukaan Väyrysen viime presidentinvaalien ääniosuudella puolue saisi seitsemässä vaalipiirissä yhden tai kaksi edustajaa.

Valitsijayhdistyksen ehdokkaana ollut Väyrynen keräsi presidentinvaaleissa 6,2 prosenttia äänistä.

Väyrystä voi kuitenkin äänestää eduskuntavaaleissa vain Uudellamaalla.

– Samaa sanottiin Timo Soinista vuonna 2011 ja 2015. Kuitenkin Soinin kannatus realisoitui hyvin koko maassa perussuomalaisten puolueen kannatukseksi, aiemmin itsekin perussuomalaisissa toiminut Hauta-aho perusteli.

Seitsemän tähden liike merkittiin joulun alla puoluerekisteriin. Puolue julistaa ensi perjantaina Helsingin Sanomissa ja Maaseudun Tulevaisuudessa ilmoituksen, jolla eduskuntavaalien ehdokaspaikat julistetaan haettaviksi.

Puolue aikoo osallistua myös europarlamenttivaaleihin, jotka Väyrynen jättää väliin vaimonsa vakavan sairastumisen takia. Väyrynen toimii verisyöpään sairastuneen vaimonsa omaishoitajana kahden aikuisen tyttärensä kanssa.

– Hoidot ovat vaikuttaneet niin, että Vuokko voi paremmin. Voimat ovat vähissä, mutta ei ole pahempia kipuja eikä pahoinvointia, Paavo Väyrynen kertoi.

Väyrynen on riidellyt oikeudessa aiemmin perustamansa kansalaispuolueen kanssa. Hän sanoo olevansa yhä sen jäsen, sillä käräjäoikeus kumosi marraskuussa hänen erottamisensa. Keskustasta Väyrynen erosi viime huhtikuussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic