Uutiset

Väyrysen 26 067 kannattajakorttia jätettiin -"Nyt tulee vaalikeskusteluihin lisää väriä"

Paavo Väyrysen valitsijayhdistys jätti maanantaina Helsingin vaalipiirilautakunnalle 26 067 kannattajakorttia ja tuo vielä huomenna niitä tarkistettavaksi lisää.

Viimeisenä kisaan lähtevän Väyrysen presidenttiehdokkuus on käytännössä varma, sillä vaatimuksena on 20 000 hyväksyttyä korttia.

Väyrynen ei itse ollut kortteja luovuttamassa, vaan valmistautui jo Sanomatalossa järjestettäviin presidentinvaalimessuihin.

-Nyt tulee vaalikeskusteluihin väriä. Ennen kaikkea ruvetaan puhumaan oikeista asioista, hän sanoi Lännen Medialle.

Väyrysen mukaan on ollut toisarvoista jauhaa esimerkiksi sitä, pitääkö Nato-jäsenyydestä järjestää kansanäänestys vai ei.

-Nythän Euroopan unionia yritetään muuttaa sotilasliitoksi, ja Suomi on siinä aktiivinen. Jos tämä onnistuu, niin Suomelle tulee kovemmat velvoitteet kuin Naton jäsenenä, Väyrynen uskoo.

-Jos EU muuttuu sotilasliitoksi, se on Naton eurooppalainen pilari. Tämä tapahtuu kirkkaassa päivänvalossa, ja siitä ei puhuta mitään, hän hämmästelee.

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren (ps.) yritykset haastaa presidentti Sauli Niinistö ovat tähän mennessä jääneet pääosin vaille vastakaikua, ikään kuin muiden ehdokkaiden yhteisestä sopimuksesta.

Väyrynen ei aio sopia Suomen EU-eroa kannattavan Huhtasaaren kanssa yhteisestä taktiikasta tällä viikolla alkavissa televisiotenteissä.

-Meillähän on jostain asioista eri näkemys. Huhtasaarihan on ilmoittanut kannattavansa Sauli Niinistön ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, jota minun pääasiallinen erimielisyys Niinistön kanssa koskee.

Väyrynen aikoo rahoittaa 100 000 euron vaalikampanjansa omien mukiensa ja kirjojensa myynnillä sekä pienillä rahalahjoituksilla.

-Viimeksi tänä päivänä tilasin mukeja kahdeksan laatikollista lisää. Mukiaihioiden ostohinta Kaukoidästä on liikesalaisuus. Pääsiallinen työ mukien kansa tehdään vantaalaisessa pienyrityksessä, hän paljasti.

Kampanjapäällikölle riitely perussuomalaisissa tuli kalliiksi

Väyrysen kampanjapäällikkö, hämeenlinnalainen Seppo Hauta-aho on toiminut aiemmin perussuomalaisissa, joista hänet on erotettu.

Hauta-aho kävi oikeudessa kiistaa siitä, olisiko perussuomalaisten tukisäätiön asioita pitänyt käsitellä vuoden 2013 puoluekokouksessa. Hän hävisi riidan hovioikeutta myöten ja tuomittiin noin 60 000 euron korvauksiin.

Väyrysen vaaliasiamiehenä toimii Tampereen yliopiston emeritusprofessori Tapio Varis.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic