Uutiset

Väyrysen puoluevoi uhataperussuomalaisia

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) puoluehanke ei saa vastakaikua äänestäjien joukossa. Vain yksi sadasta äänestäjästä antaisi äänensä Kansalaispuolueelle, mikäli eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä kysely. Yli 70 prosenttia vastaajista ei missään nimessä äänestäisi Väyrysen puoluetta.

Erikoistutkija Erkka Railo pitää mielenkiintoisena, että varsinkaan keskustan äänestäjistä ei löydy Väyrysen vankkureihin hyppääjiä. Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten kannattajakunnasta löytyy eniten ihmisiä, jotka voisivat harkita Kansalaispuolueen äänestämistä.

– Näillä parametreilla sen kannatus jää ihan marginaaliseksi, Railo luonnehtii.

Hän arvioi, että tuleva menestys riippuu myös siitä, saako Väyrynen haalittua tulevaan puolueeseen uskottavia toimijoita.

Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä haastateltiin 1 003 ihmistä. Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen korostaa, että 16 prosenttia vastaajista voisi ajatella äänestävänsä puoluetta.

– 16 prosenttia on ihan mielenkiintoinen joukko. Tässä voisi olla populistipuolueen alku, hän aprikoi.

Rahkosen mukaan Kansalaispuolueen nousu söisi eniten Perussuomalaisten kannatusta.

Toistaiseksi Kansalaispuolue on vasta keräämässä kannattajakortteja rekisteröityäkseen puolueeksi. Väyrynen puolestaan itse ilmoitti viime viikolla blogissaan, että harkitsee ryhtymistä jo kerran hylkäämänsä keskustan kuntavaaliehdokkaaksi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti