Uutiset

Vehviläinen sai supersalkun hetkeksi - liikenneministeriön pöytä jo puhdas

"Rutiinit ja juoksevat asiat hoidetaan, pestini jäänee lyhytaikaiseksi"
Supersalkun kantaja. Anu Vehviläinen (kesk.) on seuraavan hallituksen nimittämiseen asti sekä kunta- ja uudistusministeri että liikenne- ja viestintäministeri. Kuva: Kimmo Penttinen
Supersalkun kantaja. Anu Vehviläinen (kesk.) on seuraavan hallituksen nimittämiseen asti sekä kunta- ja uudistusministeri että liikenne- ja viestintäministeri. Kuva: Kimmo Penttinen

Politiikka teettää välillä erikoisia tilanteita.

Tästä on esimerkkinä se, että kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) kantaa hetken aikaa todellista supersalkkua. Hän on uuden hallituksen nimittämiseen asti tästä päivästä lähtien myös liikenne- ja viestintäministeri.

Tilanteeseen ajauduttiin, kun liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) vapautettiin ministerin tehtävästä keskiviikkona. Presidentti Sauli Niinistö nimitti hänen tilalleen Vehviläisen.

Vapautuksen syynä oli se, että Berner aloittaa kesäkuun alussa ruotsalaisen finanssitalo SEB:n hallituksen jäsenenä.

Uutinen Bernerin hallituspestistä aiheutti kevättalvella ison mylläkän. Moni vaati Bernerin eroa, mutta lopputulos oli, että hän aloittaa uudessa tehtävässään vasta kesäkuun alussa.

Kaiken kukkuraksi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on eronnut ja toimii nyt toimitusministeriönä.

Tavoitimme kiireisen Vehviläisen kesken hallitusneuvottelujen Säätytalolta.

– Tiedämme tapahtumien taustan ja tietysti tämä sopii minulle. Jos tulee juoksevia asioita, joita joudun hoitamaan, niin talo on tuttu. Olenhan ollut siellä aiemmin neljä vuotta ministerinä, Vehviläinen kertoo.

Hänellä on se käsitys, että liikenneministeriön pöytä on aika puhdas.

– Sieltä ei pitäisi olla tulossa ”tavaraa” valtioneuvostoon.

Vehviläinen menee ensi viikolla fyysisesti liikenneministeriöön, jos vain aikaa löytyy.

– Tarkoitus on jutella kansliapäällikön kanssa. Jos on jotakin rutiiniluontoista, niin se hoidetaan toimitusministeristön valtuuksien sisällä.

Hän arvelee sekä myös toivoo, että liikenneministeriys jää lyhyeksi tällä erää.

– Kunhan nyt Säätytalolla edetään ripeästi, niin pestini liikenneministerinä on aika lyhytaikainen.

Ensi viikolle osuu myös liikenneministereiden ministerineuvoston kokous, joka pidetään Luxemburgissa. Siihen osallistuu valtiosihteeri Jari Partanen.

Uusimmat

Fingerpori

comic