Uutiset

Veikkaus sulki lukuisten asiakkaidensa pelitilejä sopimusehtojen vastaisina — Yhtiö kieltäytyy kertomasta irtisanottujen määrää

Veikkaus Oy on irtisanonut toukokuun aikana lukuisia asiakkaitaan pankkitilikäytäntöjen täsmennysten takia.

Yhtiö ei paljasta irtisanottujen tarkkaa määrää. Alun perin sopimusehtojen vastaisia tilejä oli noin 30 000 asiakkaalla.

-Irtisanottujen asiakkaiden määrä on kuitenkin merkittävästi pienempi, muotoilee Veikkauksen asiakasrekisteripäällikkö Paula Korkeaviita Lännen Medialle.

Veikkauksen pelitili on henkilökohtainen, eikä saa olla muiden henkilöiden käytössä. Pelitili edellyttää niin ikään henkilökohtaista pankkitiliä.

-Yksi pankkitili ei saa myöskään olla liitettynä useampaan pelitiliin. Näin on ennen voinut olla, jos esimerkiksi pariskunnalla on ollut yhteinen pankkitili mutta omat pelitilit.

Veikkaus otti keväällä yhteyttä kaikkiin asiakkaisiinsa, joilla pankkitili oli joko yhteiskäytössä tai liitettynä useampiin pelitileihin. Yhtiö pyysi asiakkaitaan vaihtamaan pankkitilit sopimusehtojensa mukaisiksi.

Tiedote lähti kohderyhmän asiakkaille kirjeillä, sähköposteilla ja tekstiviesteillä.

-Asiakkaamme ovat vaihtaneet aktiivisesti pankkitilejä henkilökohtaisiksi, Korkeaviita sanoo.

-Sitten on näitä, joiden pelitilejä jouduimme sulkemaan.

Irtisanomiset liittyvät Veikkauksen pyrkimykseen noudattaa entistä tarkemmin arpajaislain ja rahanpesulain velvoitteita. Kesällä 2017 voimaan tullut uusi rahanpesulaki edellyttää etärahapelejä järjestävältä yritykseltä tehostettua asiakkaan tunnistamista.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että rahapelin järjestäjän on tiedettävä kuka pelaa ja kenelle voitot maksetaan.

Käytännössä irtisanominen tarkoittaa, että yhtiö sulkee asiakkaan pelitilin. Pelitilillä oleva saldo palautuu tällöin asiakkaan pankkitilille.

Kaikkia asiakkaita tämä ei ole miellyttänyt. Etenkin monilla vanhemmilla pariskunnilla pankkitilit ovat usein molempien osapuolten nimissä.

Rahapelitoimintaa valvova Poliisihallitus (Poha) on hyväksynyt Veikkauksen käytännöt.

-Myös Pohalle on tullut kansalaispalautetta ja asiakkaiden harmitus voi sinänsä olla ymmärrettävää, kertoo ylitarkastaja Jarkko Mikkola Pohasta.

Uusi rahanpesulaki noudattaa EU-säännöksiä ja sen tavoite on riskitekijöitä karsimalla ehkäistä rikollista toimintaa.

-Jos rahapeliyhtiö ei noudata velvoitteitaan, voimme määrätä hallinnollisen seuraamuksen, kuten julkisen varoituksen tai rahallisen sanktion, Mikkola muistuttaa.

Veikkauksen mukaan irtisanotuista asiakkaista vain harvalla oli keskeneräisiä pelejä.

-Jo maksettuihin keskeneräisiin peleihin irtisanominen ei vaikuta. Niistä mahdollisesti kertyvät voitot maksamme asiakkaalle normaalisti, Korkeaviita vakuuttaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic