Uutiset

Velkoja perittiin tuoliin sitomalla ja kiduttamalla Myllymäessä ja Nummella

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi viime perjantaina tuomiot väkivaltaisesta velanperinnästä, jossa uhriksi joutunutta miestä pidettiin vankina ja kidutettiin kahteen kertaan muutamien päivien välein.

Oikeudessa todistajana kuullut uhrin äiti ja isoäiti kertoivat puheluista, joissa uhri oli kertonut, että hänelle kävisi huonosti, jos hän ei löytäisi jostain rahaa.

Ensimmäisen kerran velkaa perittiin väkivaltaisesti Myllymäessä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa tämän vuoden helmikuussa.

Uhri oli teipattu silmät sidottuna kiinni tuoliin, jonka jälkeen häntä oli pahoinpidelty ja uhattu ampuma-aseella.

Toisen kerran uhri joutui samojen tekijöiden vangiksi vain muutamaa päivää myöhemmin Hämeenlinnan Nummella sijaitsevassa kerrostaloasunnossa.

Tälläkin kerralla uhri teipattiin silmät sidottuna kiinni tuoliin, jonka jälkeen häntä hakattiin nyrkkien lisäksi aseen perällä ja metalliputkella. Häntä myös lyötiin ja viilleltiin teräaseilla ja hänen sormiaan puristettiin pihdeillä. Hänet myös kuristettiin tajuttomaksi.

Oikeus tuomitsi päätekijänä pidetyn 28-vuotiaan miehen vapaudenriistosta, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja seitsemän kuukauden vankeuteen. 28-vuotias mies on ollut vangittuna helmikuulta kesäkuun alkuun asti.

Oikeus määräsi miehen menettämään pahoinpitelyssä käyttämänsä retkikirveen, lapinleukun ja kääntöveitsen valtiolle. Kidutusvälineenä käyttämänsä pihdit hän sai kuitenkin takaisin itselleen.

Velan perintään osallistunut 32-vuotias mies sai seitsemän kuukauden vankeustuomion ampuma-aserikoksesta sekä Nummella tapahtuneesta törkeästä vapaudenriistosta. Hän menetti luvattoman aseensa ja vajaat sata patruunaa valtiolle.

Nummella sijaitsevan asunnon haltijaa syytettiin myös törkeästä vapaudenriistosta. Oikeus hylkäsi syytteen, vaikka mies olikin myöntänyt houkutelleensa uhrin paikalle palkkiota vastaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti